Právě vysíláme

Máme tu pro vás další hudební flashbacky! Který z nich posloucháte nejradši?

16. října 2020 10:30
Máme tu pro vás další hudební flashbacky! Který z nich posloucháte nejradši?

I tento týden jsme vám připravili sbírku parádních hudebních flashbacků. Který z nich u vás vítězí?

Monaco – What Do You Want From Me? (1997)

Singl What Do You Want From Me? je nejznámějším hitem od kapely Monaco, kterou v roce 1995 založil baskytarista Peter Hook. Skladba pochází z debutového alba Music For Pleasure a údajně popisuje nepovedený vztah mezi Hookem a komičkou Caroline Aherne. Britská komička se s Hookem rozešla v roce 1997, tedy v tom samém roku, co vyšel singl What Do You Want From Me?

 

Robin S – Show Me Love (1993)

Tento nesmírně povedený taneční hit od americké zpěvačky Robin S původně vyšel už v roce 1990. Robin S ovšem tento singl znovu vydala později v roce 1992 a ve Spojených státech dokonce až v roce 1993. Singl měl velký úspěch i na druhé straně atlantického oceánu. V prestižní singlové hitparádě Billboard Hot 100 se dokonce vyšplhal až na páté místo.

 

Boyzone – No Matter What (1998)

Píseň No Matter What složil známý hudební skladatel Andrew Lloyd Webber k muzikálu Whistle Down The Wind. Kapela Boyzone přezpívala vlastní verzi tohoto hitu, aby oslavila slavnostní premiéru muzikálu v britských divadlech. Nová verze měla obrovský úspěch, hlavně na britských ostrovech, kde dokonce dobyla singlové hitparády.

Fanoušci filmu Notting Hill si na tento singl také nejspíš vzpomenou, jelikož se objevil v americké verzi filmu.

 

Zdroj: YouTube, Billboard

Články, které by tě mohly zajímat