Právě vysíláme

Poslechněte si nový singl JAMESE HARRIESE Superstition! Deska na sebe nenechá dlouho čekat

27. května 2019 8:00
Poslechněte si nový singl JAMESE HARRIESE Superstition! Deska na sebe nenechá dlouho čekat

Britský hudebník a písničkách James Harries žije již více než čtvrt století v Česku. Jeho sláva a popularita však  daleko přesahuje české hranice. Před pár dny vydal tento nadaný muzikant nový singl, ochutnávku z připravovaného alba.

Na novou desku si musíme počkat do příštího roku, ale do té doby se toho kolem Jamese bude dít ještě dost. Zpěvák chystá podzimní turné po Německu, Velké BritániiBelgii, s jednou zastávkou v Paříži. Po vydání nového alba (2020) bude následovat českéslovenské turné a letní festivaly.

Pozadí vzniku samotného singlu Superstition, které jsme od soboty hrajeme i na Evropě 2, popisuje James takto:  „První jiskra písně se rozsvítila, když mi jeden známý po nějaké akci nabídl, že mě sveze domů. V hezkém firemním autě měl na palubní desce obrázek sv. Kryštofa a na zpětném zrcátku buddhistický růženec. Zápěstí mu obepínal červený kabalistický náramek a on nadšeně mluvil o nějakém ‚guruovi‘, kterého sleduje a který mu změní život. Měl děti a rodinu, skvělou práci, byl aktivní na sociálních sítích a sdílel obrázky s jídlem, partou, sportem i mantrami… Byl úspěšný, ale zdálo se mi, že se sebou samým příliš spokojený není. Nekonečně cosi hledal, aby dosáhl ‚štěstí‘. Kdyby se zastavil a podíval se na to, co všechno má, možná by zjistil, že to je právě to štěstí.“

Na novém singlu spolupracoval James Harries s českým producentem a skladatelem Viliamem Bérešem, a to i autorsky. Kytarové party nahrál americký producent a kytarista Steve Walsh a baskytaru Matěj Belko, známý spoluprací s Klárou Vytiskovu nebo Davidem Kollerem. Výjimečnou podobu coveru singlu vytvořil grafik Stefan Osciatka a autorem animovaného videa, které z něj vychází, je designér Pavel Kahotski.

Pusťte si nový singl níže a v komentářích nám dejte vědět, jak se vám líbí.

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat