Právě vysíláme

Rammstein se poprvé od sexuálního obvinění ozvali fanouškům a obrátili se na právníky

8. června 2023 10:06
Rammstein se poprvé od sexuálního obvinění ozvali fanouškům a obrátili se na právníky

Německá metalová kapela Rammstein se kvůli částečně anonymním obviněním frontmana Tilla Lindemanna z nevhodného chování vůči ženám obrátila na advokátní kancelář. Kapela rovněž vydala oficiální vyjádření.

Cílem je objasnit situaci kolem šedesátiletého zpěváka. Jde například o tvrzení, že dotyčným fanynkám byly bez jejich vědomí podávány drogy.

Podle informací agentury DPA se mezinárodně úspěšná skupina obrátila na právníky po zahájení aktuálního turné ve Vilniusu. Několik žen totiž v uplynulých dnech Lindemanna obvinilo z nevhodného chování. Vybrané mladé ženy údajně byly během koncertů tázány, zda by nechtěly jít na večírek po koncertě. Některé ženy přitom tvrdily, že na těchto „aftershow parties“ došlo i na sexuální jednání.

Skupina Rammstein ve svém víkendovém prohlášení uvedla, že obvinění ji velmi zasáhla a bere je nanejvýš vážně. „Našim fanouškům říkáme: Je pro nás důležité, abyste se na našich show cítili dobře a bezpečně – před pódiem i za ním,“ uvedla šestičlenná formace. Vyzvala, aby fanoušci předem neodsuzovali ani obviňující ženy, ani obviňovaného.

Od středy má kapela Rammstein na programu hned čtyři koncerty v Mnichově. Ohlášeny už přitom byly některé změny. Nebude na nich takzvaná nultá řada a nebudou se konat žádné večírky po koncertech.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat