Právě vysíláme

Výsledky Grammy Awards 2014

27. ledna 2014 13:22
Výsledky Grammy Awards 2014

Přinášíme přehled toho nejdůležitějšího, co se událo na letošním předávání Grammy!

V noci na dnešek se udělovaly prestižní ceny Grammy. Dvěma největšími vítězi 56. ročníku byli Daft Punk a rapper Macklemore. Ten se stal spolu s Raynem Lewisem nejlepším novým umělcem, tedy něco jako "objev roku". Celkem posbírali 4 ocenění (Objev roku, Nejlepší rappová skladba, Nejlepší výkon v rapu a Nejlepší hiphopové album roku 2013).

A protože tahle dvojka teď frčí, jejich velký hit "Same Love" si s nima zazpívala Madonna a při té příležiosti se uskutečnila hromadná svatba 34 párů gayů a leseb.

qwlNbLdP7fo

 

Francouzské duo Daft Punk si odneslo celkem pět cen, mimo jiné i za nejlepší desku "Random Access Memories". Jejich živé vystoupení zaznamenalo obrovský ohlas, protože kromě Pharrella Williamse přizvali i legendárního Stevieho Wondera. Scéna jejich vystoupení simulovala prostředí nahrávacího studia.

o00pgGRvXnU

 

Cena za Nejlepší sólo popové vystoupení patří zpěvačce Lorde, která porazila takové velikány jako Katy Perry nebo Bruna Marse. "Rozhodně je to obrovská pocta. Být na Grammy je něco, co lidé z oboru velmi respektují. Pro ceny si navíc přijdou skvělí hudebníci", řekla Lorde.

Lorde

Nejlepší z nejlepších…

  • Nejlepší popové vokální album: Bruno Mars – "Unorthodox Jukebox"
  • Nejlepší R&B album: Alicia Keys – "Girl On Fire"
  • Nejlepší hudební klip: Justin Timberlake & Jay Z – "Suit & Tie"

 

 

Články, které by tě mohly zajímat