Právě vysíláme

WRESTLING

15. dubna 2009 14:27
WRESTLING

WRESTLING V PRAZE!

V současnosti největší a nejoblíbenější wrestlingová asociace přiveze její dlouho očekávanou show – Raw Live 11.června 2009 poprvé do Česka!

John Cena®, CM Punk®, Rey Mysterio® a mnoho dalších wrestlingových “velikánů” se utká při jedinečné americké zabávné show v ringu v Tesla Areně (HC Sparta Praha).

Již brzy ti Evropa 2 přinese jedinečnou soutěž o lístky na tuto wrestlingovou akci! Zaútoč i ty na lístky na webu Evropy 2!!!!

Pád metrákového těla na bezmocně ležícího člověka! Tvrdý úder loktem do obličeje! Hlava naražená na rohový sloupek! I takový je wrestling! “Mnohokrát jsem v Hollywoodu pracoval jako kaskadér – bylo to náročné a často došlo na zranění. Ale v porovnání s wrestlingem to byla procházka růžovým sadem,” tvrdí zápasnická legenda Hulk Hogan, který si zahrál mimo jiné ve filmu Rambo III. Ví dobře, o čem mluví – i když jsou wrestlingové zápasy secvičené, nikdy nevyjde všechno podle plánu. “Každý z nás se někdy nechá strhnout atmosférou utkání a pak může dojít na praskání kostí,” doplňuje Hogan. A právě to dělá z wrestlingu jedinečnou podívanou – strhující show s velkým rizikem. Od roku 1871 při této podívané zemřelo 16 zápasníků! Stát se může zkrátka cokoliv – wrestling opravdu snese srovnání snad jen s koridou! Ale zatímco na zápas s býky je třeba zaletět do Španělska, souboj těch nejsilnějších mužů se vůbec poprvé představí i divákům v České republice – 11. června 2009 v pražské Tesla Areně předvede Největší wrestlingová společnost  World Wrestling Entertainment® (WWE) svoji nejvyhlášenější show RAW LIVE za účasti takových hvězd těchto novodobých gladiátorských zápasů, jakými jsou John Cena®, CM Punk® nebo Rey Mysterio®!

Pro někoho možná jen pouťová atrakce, pro jiné vzrušující podívána plná nečekaných zvratů a dramatických překvapení. Zatímco v Čechách je tohle sportovně-divadelní klání relativní novinkou, ve Spojených státech je divácky jednou z nejatraktivnějších podívaných – od svého založení v roce 1952 si WWE získalo neuvěřitelnou pozornost. Stačí pár výmluvných čísel: Wrestlmanii navštěvuje až 80 000 diváků; někteří z nich neváhají za vstupenky zaplatit až 15 000 Kč. Čtrnáctideníku WWE Magazine se jen v USA prodává 300 000 výtisků! Za loňský rok vyděla utkání WWE přes čtvrt miliardy dolarů! Wrestlingové zápasy jsou přenášeny do 130 zemí, ročně se odehraje 75-80 mezinárodních utkání a 230-235 utkání v Severní Americe! Jen ve Spojených státech běží týdně 5 hodin wrestlingových zápasů v hlavním vysílacím čase a 34% Američanů stráví sledováním wrestlingových zápasů v televizi alespoň půl hodiny týdně!

Tohle je opravdový fenomén! Není na čase se seznámit s wrestlingem?

gDhoMw_wf0c

Články, které by tě mohly zajímat