Právě vysíláme

YouTube zveřejnil seznam nejsledovanějších hudebních klipů letošního roku! Kdo zabodoval?

7. prosince 2019 12:10
YouTube zveřejnil seznam nejsledovanějších hudebních klipů letošního roku! Kdo zabodoval?

V roce 2019 patřil YouTube zejména latinskoamerickým umělcům. Zpěváci a zpěvačky typu Daddy Yankee a Rosalía v letošním roce na této internetové platformě vystrnadili svoje anglofonní konkurenty. Úctyhodné výkony těchto interpretů dokazují, že latinská hudba zažívá největší boom v historii.

Neuvěřitelný výkon

Umělci z Latinské Ameriky obsadili hned prvních pět nejsledovanějších videí na YouTubu během letošního roku. Na první příčce se umístilo duo Daddy YankeeSnow, jehož klip k singlu Con Calma pokořil hranici jedné miliardy zhlédnutí! Portorická ikona hudebního žánru reggaeton dosáhla obrovského úspěchu v roce 2017 se singlem Despacito, který nazpívala spolu s Luisem Fonsim. O tomto interpretovi ještě v budoucnu rozhodně uslyšíme!

Na druhém místě se umístila šestadvacetiletá španělská zpěvačka Rosalía a její singl Con Altura. Videoklip k tomuto singlu rovněž v letošním roce pokořil hranici jedné miliardy zhlédnutí.

Třetím celosvětově nejsledovanějším hudebním klipem letošního roku byl vyhlášen klip k singlu Secreto od Anuela AA a Karola G. Zamilované video si můžete pustit níže.

Anuel AA obsadil i čtvrtou příčku v tomto prestižním žebříčku se svým společným singlem s Daddy Yankeem, jenž nese název China. Pětici nejsledovanějších videoklipů doplnilo video k písničce No Me Concoce.

Zdá se, že novými vládci celosvětového YouTubu jsou zejména umělci z Latinské Ameriky. Jak se výše uvedené videoklipy líbí vám? Zaslouží si podle vás takové uznání? Napište nám váš názor do komentářů!

Zdroj: YouTube, Shutterstock, BBC

Články, které by tě mohly zajímat