Právě vysíláme

Žádní Rammstein v Berlíně. 300 lidí žádalo zrušení koncertu německé kapely

18. července 2023 9:54
Žádní Rammstein v Berlíně. 300 lidí žádalo zrušení koncertu německé kapely

Před prvním ze tří berlínských koncertů skupiny Rammstein v německé metropoli lidé protestovali kvůli obvinění zpěváka Tilla Lindemanna ze sexuálního obtěžování. Před olympijským stadionem se podle policie sešlo asi 300 demonstrantů, kteří žádali zrušení koncertu.

V uplynulých týdnech německá média přinesla řadu svědectví mladých fanynek kapely Rammstein o nevhodném chování šedesátiletého frontmana skupiny a jeho spolupracovníků. Podle těchto svědectví mladé ženy dostaly pozvánky do zázemí koncertů či na večírky po koncertech. Tvrdí, že jim bylo naznačeno, že se očekává, že budou mít pohlavní styk s Lindemannem. Některé ženy také vyjádřily podezření, že dostaly drogy, aniž by o tom věděly.

Podle příspěvků na sociálních sítích lidé třímali transparenty „Žádný Rammstein v Berlíně“, „Před soud, ne na scénu“ nebo „Solidarita s poškozenými“. Zatímco demonstrantů byly stovky, na koncert si koupilo lístky na 60.000 fanoušků. Zpěvákovi příznivci na dodávku u stadionu nasprejovali nápis „Lindemann, poslední německý básník“.

Profimedia

Německá kapela v Berlíně odehraje tři koncerty, dnešní a nedělní jsou vyprodané, potřetí vystoupí v úterý. Turné Europa stadion tour bude pokračovat v Paříži, Vídni, polském Chorzówě a skončí v Bruselu. Lístky jsou ještě k dispozici na koncert v Rakousku, kde kapela čelí kritice organizací na ochranu ženských práv i politických představitelů. Německá prokuratura v polovině června začala Lindemanna kvůli jeho chování k ženám vyšetřovat.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat