Právě vysíláme

Syn LeBrona Jamese bojoval o život, na tréninku se mu zastavilo srdce

26. července 2023 11:55
Syn LeBrona Jamese bojoval o život, na tréninku se mu zastavilo srdce

Syn hvězdného amerického basketbalisty LeBrona Jamese Bronny utrpěl na pondělním tréninku svého týmu univerzity Jižní Kalifornie srdeční zástavu a byl převezen do nemocnice. V úterý už opustil jednotku intenzivní péče a jeho stav je stabilizovaný.

„V pondělí utrpěl na tréninku Bronny James srdeční zástavu. Lékaři ho na místě ošetřili a následně ho převezli do nemocnice. Je stabilizovaný a jednotku intenzivní péče už opustil,“ uvedl tiskový mluvčí rodiny slavného basketbalisty LeBrona Jamese s poděkováním směřovanému lékařům, kteří mladíka zachránili. Zároveň požádal o respektování soukromí rodiny Jamesonů.

Osmnáctiletý Bronny James je nejstarším synem čtyřnásobného šampiona zámořské ligy, který stále hraje za Los Angeles Lakers a v únoru vystřídal v čele tabulky nejlepších střelců historie NBA Kareema Abdula-Jabbara. V univerzitním týmu Trojans měl Bronny před sebou premiérovou sezonu.

V rozhovoru pro Athletic v roce 2022 LeBrons James uvedl, že ukončí kariéru až v momentě, kdy si zahraje se svým synem. „Poslední rok své kariéry strávím ve stejném týmu jako můj syn. Kdekoliv bude on, tam budu i já. Udělám všechno proto, abych s ním jeden rok na hřišti strávil. V tu chvíli půjdou peníze bokem,“ uvedl basketbalista.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Články, které by tě mohly zajímat