Právě vysíláme

Luxusní impérium Jeffa Bezose. Přepychová sídla nejbohatšího muže světa za 13 miliard

6. ledna 2022 14:10
Luxusní impérium Jeffa Bezose. Přepychová sídla nejbohatšího muže světa za 13 miliard

Celosvětové impérium nemovitostí nejbohatšího může světa Jeffa Bezose vzrostlo na 13 miliard poté, co zakladatel Amazonu získal čtrnácti akrový pozemek na Havaji. Podívejte se na luxusní sídla do galerie.

Nejnovější nemovitost, která se skládá ze tří objektů se nachází v zátoce La Perouse Bay na ostrově Maui. Soukromé pobřežní panství, které je obklopeno spícími lávovými poli, stálo ohromujících 78 milionů dolarů v přepočtu 1,7 miliard korun.

Hlavní nemovitost má 1 356 metrů čtverečních, má tři ložnice a stejný počet koupelen. Druhá budova má 560 metrů čtverečních se dvěma ložnicemi a koupelnami, zatímco poslední budova o rozloze 553 metrů čtverečních  má tři ložnice a jednu koupelnu. Bezos si Hawai zamiloval a přispěl řadě charitativních organizací na Maui ve snaze podpořit místní komunitu.

Luxusní impérium

Šéf Amazonu vlastní ohromující množství nemovitostí na různých místech včetně New Yorku, Kalifornie, Texasu a Washingtonu. Celkem vlastní čtrnáct nemovitostí, které v průběhu let získal. Bezos koupil tři byty na 5. Avenue v New Yorku krátce po oznámení rozvodu v roce 2019. Luxusní byty ho stály podobně jako nemovitost na Maui. Byty se chlubí patnácti ložnicemi, čtrnácti koupelnami, kinem, hernou, plně vybavenou posilovnou a golfovým simulátorem.

Nejsou to jediné byty v New Yorku, které Bezos vlastní. V roce 1999 koupil tři byty v manhattanské budově ve stylu art deco za 7,6 milionu dolarů v přepočtu 167 milion korun.

V roce 2020 miliardář získal exkluzivní sídlo v Los Angeles za 3,6 miliardy korun, které patřilo filmovému magnátovi Davidu Geffenovi. Nemovitost, která se rozkládá na osmi akrech, má dva penziony, bazén, devítijamkové golfové hřiště a tenisový kurt. Sídlo bylo postaveno v roce 1926 pro Jacka Warnera, zakladatele Warner Bros Studios, a bylo dějištěm legendárních hollywoodských večírků, na kterých byli hosté včetně Marilyn Monroe, Jamese Stewarta, Olivie de Havilland a Howarda Hughese.

 

To není zdaleka vše. Bezos má další nemovitosti v Beverly Hills a v oblíbeném pobřežním městě Medina nedaleko Seattlu. Vlastní také ranč o rozloze 300 000 akrů ve Van Hornu v Texasu, který se může pochlubit obrovským sídlem a penzionem.

Miliardářova domovská základna je ve Washingtonu, D. C., kde v roce 2016 koupil přestavěné textilní muzeum za 23 milionů dolarů v přepočtu půl miliardy korun.

Články, které by tě mohly zajímat