Právě vysíláme

Adidas vyrobil nové hřiště z více než milionu recyklovaných PET láhví!

11. února 2020 12:10
Adidas vyrobil nové hřiště z více než milionu recyklovaných PET láhví!

Populární značka Adidas ve Spojených státech představila zbrusu nové sportovní hřiště, které navíc nijak neškodí planetě. Plně funkční hřiště na střední škole Miami Edison High School bylo vyrobeno pomocí 1,8 milionu recyklovaných PET láhví.

Neskutečný projekt

Použité PET láhve, které sloužily k výrobě základní části i horní části hřiště, prý pocházely z oceánů. Byly nalezeny buď přímo v moři, nebo na ostrovech či plážích po celém světě. Podle oficiálního tvrzení od sportovní značky se hřiště stavělo celkem „tisíce hodin“ a klíčovou roli v konstrukci zahráli místní dobrovolníci.

Miami Edison High School leží krátký kousek od stadionu Hard Rock, kde se konal letošní Super Bowl. Adidas tvrdí, že multifunkční sportovní hřiště na jakékoliv úrovni se můžou v následujících letech stavět podobným stylem.

Reakce na nové hřiště byly různorodé. Někteří značku chválili za odvážný krok v boji proti jednorázovým plastům, ale jiní zase tvrdili, že projekt tomuto problému moc nepomohl, jelikož se za nějakou dobu zase musí vyměnit a použije se k tomu další várka plastů.

Nahrávání ... Nahrávání ...

Zdroj: CNN, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat