Právě vysíláme

Bizáry české televizní zábavy: Račte si vyměnit manželku

24. července 2019 10:10
Bizáry české televizní zábavy: Račte si vyměnit manželku

Mezi největší klenoty českých televizních bizárů patří nepochybně také (dnes už prakticky kultovní) pořad Výměna manželek. Tahle hodně ujetá reality show překvapivě nevznikla v Americe, to ovšem rozhodně neznamená, že by nebyla šílená.

Původní koncept reality show Výměna manželek vznikl ve Velké Británii. Ano, opravdu to tentokrát nebyla Amerika! Vysílání se poprvé dočkala v roce 2003. České televizní obrazovky měly ten rok plakat, už o dva roky později se totiž formát dostal k nám. A co bylo ještě horší: získal si značnou oblibu u diváků.

Tento pořad není vhodný pro děti a mladistvé

Je s podivem, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nenařídila před každým začátkem Výměny manželek puštění oné známé znělky: „Tento pořad není vhodný pro děti a mladistvé…“ Reality show totiž dělá voyeurské očko do života dvou předem vybraných rodin, ve kterých si manželky vymění své místo.

V první půlce pobytu musí žena žít podle pravidel nové rodiny, ve druhé půlce se jí naopak rodina musí přizpůsobit. Po uplynutí  výměny se obě rodiny sejdou v restauraci a povídají si, jak se jim v pozměněné rodině žilo. Tohle „povídání“ většinou vypadá tak, že se obě rodiny chtějí navzájem zabít. Záměr však ještě nikdo nikdy nedotáhl do konce. Tak třeba v další řadě?

Zdroj: YouTube

 

Články, které by tě mohly zajímat