Právě vysíláme

BUGATTI představilo funkční model vyrobený ze stavebnice LEGO!

31. srpna 2018 12:10
BUGATTI představilo funkční model vyrobený ze stavebnice LEGO!

Automobilka Bugatti představila verzi ikonického modelu Chiron ze stavebnice Lego! Jak dlouho jim to trvalo poskládat a co všechno dokáže nový model?

Minulý rok přišli inženýři z automobilky Bugatti s výjimečným nápadem: Postavit ikonický model Chiron z Lega! Některým se to zdálo ulítlé, ale jak se v těchto kruzích říká, všechno stojí za zkoušku. Rok uběhl a po 13 500 hodinách práce a přes milion kusů stavebnice Lego, se inženýrům konečně splnil zdánlivě naivní sen. Bugatti Chiron v Lego verzi žil!

Nádherný vzhled auta doplňuje celkem slušný výkon. Nedá se to sice srovnat s normálním modelem Chiron, nicméně model ze stavebnice Lego disponuje stejnou sílou jako nejlevnější verze Volkswagenu Up. Auto má navíc funkční spoiler a místo pro dva k sezení!

Tři věci, které na autě nejsou ze stavebnice Lego, jsou pneumatiky, ocelový rám a ocelová ochranná klec. Maximální rychlost auta se odhaduje na zhruba 30 km/h, ale na modelu se ještě pracuje a na silnicích ho nejspíš v nejbližší době neuvidíme. Nicméně, projížďka v něm musí být pěkná legrace!

Zdroj: Top Gear

Články, které by tě mohly zajímat