Právě vysíláme

Ceny za počítačovou hru roku měly letos nečekaného vítěze! Fanoušci se bouří

21. listopadu 2018 16:10
Ceny za počítačovou hru roku měly letos nečekaného vítěze! Fanoušci se bouří

Prestižní ceny Zlatý joystick letos fanouškům přichystaly pořádné překvapení! V kategorii počítačová hra roku zvítězil naprosto nečekaný kandidát a fanouškům se to moc nelíbí. O co jde?

Počítačovou hrou roku se stává…

Letošním hlavním výhercem během vydávání cen Zlatý joystick se překvapivě stala hra Fortnite! Populární online střílečka zvítězila nad těžkými favority, westernem Red Dead Redemption 2 a další střílečkou, Call Of Duty: Black Ops 4. Fortnite zažil letos nesmírně povedený rok – Mezi slavné uživatele patří například fotbalisté Cristiano Ronaldo a Antoine Griezmann, či basketbalista LeBron James.

 

Ač byli fanoušci Fortnite určitě spokojení, že jejich oblíbená hra se dočkala takového vyznamenání, mnozí s touto volbou razantně nesouhlasili. Na sociálních sítích se brzy strhla vášnivá debata o tom, zda si Fortnite tento titul vůbec zaslouží.

Někteří kritizovali porotu za to, že se moc soustředila na popularitu hry a nevěnovala se dostatečně její kvalitě. Jiní se zase ptali: Jak může porota hodnotit Fortnite, Red Dead Redemption 2 a Call Of Duty: Black Ops 4 podle stejných kritérií, když jde ve skutku o úplně jiný druh her?

Hra Red Dead Redemption 2 měla podle expertů dobře našlápnuto k tomu, aby v anketě vyhrála

 

„Je to jako kdyby jste porovnávali Beethovena a Taylor Swift,“ stěžoval si jeden uživatel na Twitteru.

Fortnite je hra roku jo? Moje IQ a víra v lidstvo právě dramaticky klesly,“ zuřil další.

Co si o letošních cenách Zlatý joystick myslíte vy?

Nahrávání ... Nahrávání ...

 

Zdroj: Unilad, Twitter, Instagram

Tipy na hry na mobil, které vás nebudou nudit

Články, které by tě mohly zajímat