Právě vysíláme

Co nám do roku 2021 předpovídá baba Vanga? A co Nostradamus?

1. ledna 2021 11:10
Co nám do roku 2021 předpovídá baba Vanga? A co Nostradamus?

Mnozí její stoupenci považují bulharskou ženu za největší médium od doby Nostradama.

Baba Vanga podle nich před svou smrtí v roce 1996 předpověděla mnoho událostí světové politické scény, které se posléze skutečně staly. Například vzestup teroristické organizace ISIS a zářijový útok na New York v roce 2001.

Baba Vanga se narodila v severní Makedonii v roce 1911, ale většinu svého života strávila v Bulharsku. Stala se slavnou díky svým domnělým schopnostem vidět do budoucnosti a rozprávět s mrtvými. Tvrdila, že informace dostává od neviditelných bytostí a že když před ní někdo stojí, dokáže vidět celý jeho život – od začátku až do konce – jako by to byl film.

Proroctví pro rok 2021

Podle Baby Vangy se blíží den, kdy definitivně porazíme rakovinu. “Na začátku 21. století se lidstvo nadobro zbaví rakoviny. Přijde den, kdy bude rakovina svázána železnými řetězy,” uvedla před svou smrtí.

Letos má podle vědmy zasáhnout celý svět nejsilnější ekonomická krize v novodobých dějinách. K té už má díky světové pandemii koronaviru hodně států bohužel nakročeno.

Další proroctví Vangy se týká Donalda Trumpa. Správně předpověděla, že letošní prezidentské volby nevyhraje. Nového prezidenta má podle ní ovšem postihnout mozková příhoda, v důsledku které přijde o sluch.

Baba Vanga rovněž zmiňuje znovuzrození Sovětského svazu a mluví o „spojení tří obrů“. “Lidstva se zmocní silný drak. Tři obři se spojí. Hodně lidí bude mít rudé (krvavé) peníze. Vidím čísla 100, 5 a hodně nul,” uvedla věštkyně. To si řada lidí vykládá jako alianci Číny, RuskaIndie. 100 čínských juanů je totiž červená bankovka stejně, jako 5000 rublů.

A co na to Nostradamus?

K roku 2021 řekl své i Francouz Michel de Nostredame. Ten svá proroctví ukrýval do záhadných čtyřverší, takzvaných quatrainů, a ty pro letošní rok zní následovně:

Po velkém problému pro lidstvo, větší je připraven.
Velký hybatel obnoví věky:
Déšť, krev, mléko, hlad, železo a mor.
Uzřen nebeský oheň padající v mohutných jiskrách. 

Pár mladých lidí: Napůl mrtvý to započne.
I přes zášť způsobí mrtvý, že ostatní zazáří
A na vznešeném místě
Objeví se mocná zla

Zdroj: express.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat