Právě vysíláme

Další medaile na olympiádě pro Česko? Desetibojař Helcelet zaujal svým knírem

8. srpna 2021 9:10
Další medaile na olympiádě pro Česko? Desetibojař Helcelet zaujal svým knírem

Adam Sebastian Helcelet si již několik let pěstuje knírek. Zatímco čeští sportovní příznivci už si na jedinečný vzhled desetibojaře zvykli, na olympiádě v Tokiu vyvolal jeho vzhled rozruch. Podle NBC by si dokonce zasloužil ocenění za Nejlepší knír her.

V desetiboji skončil Adam Sebastian Helcelet na letošní olympiádě až šestnáctý, jedno pomyslné prvenství si však z Tokia přeci jen odváží. Novináře tam zaujal svým unikátním knírkem, který si pěstuje od roku 2018.

„Jednou při prohlídce historických knížek mě rozveselil i zaujal. Nechal jsem si ho spíš jen z legrace taky narůst. A protože manželka Denisa (roz. Rosolová, bývalá atletka, pozn. red.) se smíchem řekla, že je to lepší, než kdybych byl holohlavý, tak jsem si ho nechal,“ uvedl pro aktualne.cz.

Televize NBC by rodákovi z Turnova nejraději dala za knírek zlatou medaili. A nejen ta. Knírek Helceletovi pochválil také novinář Chris Nickinson. „Je to umělecké dílo,“ pochválil desetibojaře.

Ačkoliv Helceletovi olympiáda letos příliš nevyšla, jeho manželka věří, že za tři roky už to cinkne. „I když to nedopadlo podle tvých představ, všichni jsme na tebe pyšní. Od doby, co se narodila Evelinka, jsi se pral s achilovkami, a ne jen nimi. Několik sezon si pořádně nezávodil. Přesto jsi doufal a bojoval o olympiádu. Po roce odkladu pro tebe začal nejtěžší kvalifikační boj, který kdy ve víceboji byl. Ty jsi to dokázal a do Tokia odjel. Nedařilo se ti tak, jak by sis přál, ale bojoval jsi, nevzdával jsi se a přes těžké podmínky jsi to dokázal! 16. místo na olympijských hrách! Hlavu vzhůru, další olympiáda je už za 3 roky!“

Články, které by tě mohly zajímat