Právě vysíláme

Hudební a kulturní tipy Evropy 2: Kam tento týden vyrazíte vy?

25. října 2018 12:00
Hudební a kulturní tipy Evropy 2: Kam tento týden vyrazíte vy?

Říjen se nám pomalu chýlí ke konci, ale nevěšte hlavy! Nadcházející týden bude totiž jeden z nejpestřejších v celém kalendářním roce: nedělní 100. výročí vzniku samostatného Československa nabídne řadu skvělých historických událostí připomínající československé dějiny a v Krnově a Českých Budějovicích zahrají dvě z největších hvězd aktuální české pop rockové scény. Máme se tento týden rozhodně na co těšit!

1. Koncerty Eddie Stoilow: sobota 27. října 2018 (Kofola Music Club, Krnov) a středa 31. října 2018 (Lucerna Music Bar, Praha) – začátek v 19:30  hodin

Legendární kapela Eddie Stoilow tento týden v rámci koncertního turné Goldfingers World Tour zavítá do Krnova a do pražského Lucerna Music Baru! Autoři hitů We Rule This World či Baby vydali poslední desku Jupiter v roce 2016, ale ve středu při návštěvě studia Evropy 2 prozradili, že během příštího roku chystají vydání nového materiálu. Je tedy velice možné, že kapela fanouškům v Krnově a v Praze zahraje i zbrusu nový materiál, v kombinaci se staršími peckami. My se nemůžeme dočkat!

 

2. Vojenská přehlídka ke 100. výročí vzniku samostatného československého státu: neděle 28. října 2018, Evropská třída v Praze od 14:00 hodin

Ke 100. výročí vzniku samostatného Československa chystá Ministerstvo obrany největší vojenskou přehlídku novodobé historii České republiky a Slovenska. V neděli se po Evropské třídě projde zhruba 1 700 vojáků, 300 příslušníků složek Integrovaného záchranného systému (hasiči, policisté a záchranáři) a několik desítek tanků a jiných vozidel. Nebude zde chybět ani přelet válečných stíhaček Gripen, helikoptér a jiných letounů. Kromě stávající vojenské síly se akce také zúčastní řada válečných veteránů a čestných stráží Slovenska, Francie, Spojených států, Velké Británie a Itálie. Bude to mimořádný milník v dějinách naší republiky a vy u toho nemůžete chybět!

 

3. Koncert Thoma Artwaye v Českých Budějovicích: pátek 26. října 2018 v Městském kulturním středisku Trhové Sviny – začátek ve 20:00 hodin

Skvělý Thom Artway tento týden v rámci koncertního turné All I Know zavítá do Českých Budějovic! Koncert v úchvatném městském kulturním centru bude jediným, který Artway pořádá v jihočeském kraji. Fanoušci z Českých Budějovic a okolí tak mají unikátní možnost vidět tohoto nadaného mladého hudebníka, který letos bude vystupovat po celé Evropě, na vlastní oči. Taková nabídka se prostě neodmítá!

 

4. Videomapping století: sobota 27. října 2018 u Národního muzea v Praze na Václavském náměstí – začátek ve 20:00 hodin

V rámci jubilejního 100. výročí vzniku samostatného Československa si na nově zrekonstruované fasádě Národního muzea budete moci připomenout události, na kterých naše republika stojí a snad i bude nadále stát do budoucna. Dorazte na Václavské náměstí v sobotu na tuhle krátkou, ale velmi symbolickou akci. Nebudete toho litovat!

 

Zdroj: Instagram, Prague.eu

Články, které by tě mohly zajímat