Právě vysíláme

LENOVO chce představit první ohebný notebook!

18. května 2019 12:10
LENOVO chce představit první ohebný notebook!

Čínská firma Lenovo chce představit historicky první ohebný počítač na světě. Nový ohebný model v sérii ThinkPad bude mít svoji premiéru při konferenci v Las Vegas.

Zajímavý koncept

Lenovo nechce o novém prototypu prozradit mnoho informací, zřejmě kvůli tomu, že model musí ještě trochu doladit. Čínská firma ovšem sdílela krátké video, kde svým fanouškům poprvé představila vzhled nového modelu a do určité míry i některé schopnosti, kterými se bude chlubit. Lenovo zdůrazňuje, že nový prototyp bude plnohodnotný notebook, nikoliv tablet či mobil. Mrkněte na krátké promo video k novému prototypu níže.

Text ve videu v překladu zní:
„Svět se ohne s tebou“

Musíme si ještě počkat

Podle zdrojů vyjde nový model během příštího roku. Lenovo bude do té doby vyřešit jednu maličkost – mnozí uživatelé totiž po zhlédnutí promo videa si nejsou jisti, kde je klávesnice! Důležitá součást počítače se pravděpodobně zobrazí na obrazovce, stejně jako u tabletu.

Lenovo bude doufat, že se nový model ThinkPad X1 nepotká s takovými problémy, jaké například postihly ohebný mobil Samsung Galaxy Fold. Testovacím modelům od jihokorejské firmy totiž praskaly obrazovky – Samsung tak museli posunout datum premiéry, aby tento produkt mohli ještě doladit.

Zdroj: YouTube, Wired, Lenovo, Maxim, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat