Právě vysíláme

Mobil Huawei Mate 20 Pro pěkně zamával trhem s chytrými telefony! V čem se liší od ostatních?

19. října 2018 12:10
Mobil Huawei Mate 20 Pro pěkně zamával trhem s chytrými telefony! V čem se liší od ostatních?

Čínská značka Huawei představila možná nejnadupanější chytrý mobil na trhu! Model Huawei Mate 20 Pro má vše, po čem byste toužili a do České republiky dorazí už příští měsíc. Co všechno nabídne?

Na první pohled je jasné, že model Huawei Mate 20 Pro se podstatně liší od ostatních chytrých telefonů. Model se chlubí obřím AMOLED displejem představující nejlepší kvalitu na trhu. Jak přední displej, tak i zadní plocha jsou skleněné, což znamená, že mobil lze nabíjet i bezdrátově.

Huawei Mate 20 Pro disponuje čtyřmi fotoaparáty značky Leica(!), včetně jednoho na předním displeji, se kterým budete moci fotit kvalitní „selfíčka“. Přední kamera má i další důležitou funkci. Umožňuje totiž uživatelům odemknout mobil pomocí 3D skenování obličeje, a to dokonce i v noci. Mate 20 Pro se díky této vlastnosti, spolu s možností mobil odemknout otiskem prstu na displeji, řadí mezi nejbezpečnější mobily na trhu. Displej je samozřejmě i vodotěsný a odolný vůči prachu.

 

To, že Huawei Mate 20 Pro vypadá nádherně a má zajímavý displej je sice hezké, ale jak je na tom software? Odpověď zní: docela senzačně! S vnitřní pamětí 128 GB rozhodně nebude nouze o prostor pro stažené fotky, filmy, či jiné soubory. Mobil má přes 6GB paměti RAM, což ho řadí nad iPhon X Max o celé 2GB a nabízí 30% zrychlení oproti starším modelům Huawei.

Nový model dorazí do Čech už 1. listopadu, a to rovnou ve třech barevných variantách: černá, twilight (nebo-li modro-fialová) a modrá s úpravou zadního krytu. Cena se pohybuje kolem 24 999 Kč, což je podstatně méně než cena nových iPhonů.

No, uvidíme, zda se Huawei díky modelu Mate 20 Pro vyšplhá nad konkurenci z Applu či Samsungu. Našlápnuto k tomu rozhodně má.

Lidé se do barevného schématu twilight doslova zamilovali

Zdroj: trustedreviews.com, gsmarena.com, huawei.com, Instagram

Australští vědci vyvinuli písmo, které pomáhá učení

Články, které by tě mohly zajímat