Právě vysíláme

Seznamte se s vlkem jménem Yuki. Chtěli ho utratit, ale nakonec našel milující rodinu

7. března 2019 11:07
Seznamte se s vlkem jménem Yuki. Chtěli ho utratit, ale nakonec našel milující rodinu

Tento příběh patří právě obrovském druhu pso-vlka jménem Yuki. Z jeho genetických testů se ukázalo, že má DNA složenou z 87 % vlka obecného, 9 % sibiřského huskyho a ze 4 % německého ovčáka.

Nadprůměrná inteligence, divokost a síla, to je jen malý výběr z mnoha věcí, které nás na vlcích tak baví. Vlky známe z pohádek, filmů i knih a dokonce mají velké obstání i v legendách. Vlk je nesmírně majestátní zvíře s obdivuhodných vzhledem. Není divu, že občas chceme kousek téhle divokosti vlastnit. Stejně jako mladá žena z Ameriky, která viděla v psím útulku neskutečně krásné zvíře, které vypadalo přesně jako vystřižené z filmu a rozhodla se ho zachránit před eutanázií, která mu hrozila.

Jenže vlk vycvičit prostě nejde

Vlk ovšem není obyčejný pes a brzy začal i přes svou vysokou inteligenci negovat povely a začal být čím dál tím víc nezvladatelný a tvrdohlavý. Vlka prostě a jednoduše není tak lehké vycvičit, navíc když ho nechováte již od útlého věku, to je cca 5 týdnů, ale máte ho až od dospělosti. Naštěstí se o jejím příběhu dozvěděly dobrovolnice z chovné stanice vlků Shy Wolf Center.

Shy Wolf Center

Do Shy Wolf Centra se dostal Yuki až poté, co si ve volném výběhu ošklivě poranil nohu. Musel si projít asi 5 operacemi, než byl znovu schopný běhat, jenže tou dobou začal být vysoce agresivní a nedalo se k němu skoro přiblížit. Právě proto mu hrozila eutanázie, ale naštěstí byl zachráněný a podle slov samotných ošetřovatelek z Shy Wolf Centra je nyní Yuki velmi mazlivý a miluje lidi. „Chtělo to jen trochu času a lásky,“ říkají.

 

„Tohle je náš výraz, když někdo další řekne, že Yuki upravený v Photoshopu,“ píší ošetřovatelky z Shy Pet Centra.

Zdroj: www.boredpanda.com

Hankovy štěky: 7 archetypů pejskařů. Který jste vy?

Články, které by tě mohly zajímat