Právě vysíláme

Studentka v Kalifornii vynalezla technologii, která může umožnit bateriím fungovat až 400 let!

7. dubna 2019 16:10
Studentka v Kalifornii vynalezla technologii, která může umožnit bateriím fungovat až 400 let!

Studentka Mya Le Thai se rozhodla, že si udělá takový zábavný experiment: obklopí nanokabely v bateriích elektrolytním gelem a uvidí, co se stane. Výsledky jí zarazily. Baterie vydržela celkem čtyřicetkrát tolik, co normální baterie – navíc na nich nebyla žádná stopa po zátěži, jak bývá u normálních baterií zvykem. Její objev může podle některých vést k vývinu nové baterie, kterou nebudeme moci nabíjet vůbec.

Obrovský potenciál

Jak ve vědě bývá zvykem, i tento důležitý objev se stal díky omylu! Studentka Mya Le Thai z University of California Irvine analyzovala charakteristiky zlatých nanokabelů ke komerčnímu využití, když zjistila, že pomocí elektrolytního gelu může drasticky prodloužit životnost baterie.

Vědci odhadují, že Myin objev může v budoucnu znamenat obrovský průlom ve vývoji elektrických baterií. Někteří dokonce odhadují, že pomocí této technologie v budoucnu představíme baterii, která vydrží až 400 let.

Stane se tento sen skutečností? To se teprve uvidí. Nicméně, pokud se povede převést teorii v praxi, bude to znamenat obrovský milník ve světě technologií.

Mya Le Thai se svojí baterií

Mya Le Thai se svojí baterií

Zdroj: The Epoch Times, Shutterstock, Business Insider

Články, které by tě mohly zajímat