Právě vysíláme

Amber Heard přiznala, že Deppa napadla. U soudu předvedla životní herecký výkon

8. května 2022 13:10
Amber Heard přiznala, že Deppa napadla. U soudu předvedla životní herecký výkon

Depp a Heard se vzájemně obviňují z pomluv a z domácího násilí, v soudní síni propírají detaily svého zjevně bouřlivého vztahu. Herečka Amber Heard několik týdnů po začátku soudního sporu na lavici svědků mimo jiné přiznala, že Deppa fyzicky napadla.

Amber Heard se u soudu ze všech sil snaží dokázat, že byla obětí fyzického a sexuálního násilí. Z audio nahrávek, které jsou důkazním materiálem Johnnyho právního týmu vyplynulo, že to byla ale naopak právě Heard, která napadala Deppa, zatímco Johnnyho údajnou agresi zatím nikdo nedosvědčil. Tedy kromě Amber samotné.

Napadení manžela Heard přiznala jak na nahrávkách, tak nyní u soudu. Podle ní prý pro násilí měla důvod, bránila mladší sestru. Herečka přiznala, že Deppa uhodila jednou a to v jejich tehdejším bytě v Los Angeles. Důvodem sporu prý byla žárlivost. Amber obvinila svého ex z nevěry se ženou, s níž randil v minulosti. „Okamžitě jsem ho konfrontovala. Bylo mi jedno, jestli mě třeba zabije,“ uvedla herečka.

Do incidentu se připletla její sestra Whitney, jenž žila ve vedlejším domě, který patří též Deppovi. „V tu chvíli jsem se po něm rozmáchla,“ přiznala hvězda Aquamana. „Do té doby jsem na něj nikdy ruku nevztáhla. Tohle bylo poprvé, co jsem ho praštila do obličeje,“ dodala Amber s tím, že se při předchozích incidentech pouze bránila.

Jenže toto tvrzení má trhliny. Hereččina výpověď je v rozporu nejen s výpovědí Deppa, ale také se zmiňovanými nahrávkami, které zazněly v soudní síni v předchozích dnech. Nahrávky mimo jiné obsahovaly hereččino přiznání, že Johnnyho uhodila.

Životní herecký výkon

Amber Heard u soudu promluvila o jednom z hlavních incidentů v kauze a to o potyčce, při které Johnny Depp přišel o kus prstu. Herečka ve svém velmi emotivním výslechu obvinila Johnnyho rovněž ze sexuálního zneužití. Během hádky v Austrálii ji Depp údajně začal škrtit, strhl jí noční košili a tlačil jí „lahví proti stydké kosti“. V době incidentu podle své výpovědi neviděla předmět, který měl Depp v ruce. Uvedla, že až později jí došlo, že to byla lahev. V této části výpovědi u soudu se herečka zhroutila a propukla v pláč.

Hereččino velmi emotivní svědectví nenechali právníci Johnnyho Deppa bez povšimnutí a zaútočili na herečku v novém prohlášení, v němž označili její výpověď u soudu za její životní herecký výkon. „Příběhy Heard se s časem mění, jak se jí to hodí a herečka stále přichází s novými detaily,” upozorňuje právní tým Deppa na nesrovnalosti ve výpovědích.

Deppův tiskový mluvčí zdůraznil, že hercovy vzpomínky na incidenty, zůstaly po „celých bolestivých šest let“ stejné a to už od vznesení prvních obvinění.

Depp již strávil na lavici svědků čtyři dny, Heard bude dále svědčit v týdnu od 16. května, kdy začne její křížový výslech. Do té doby soudce vyhlásil pauzu, během níž členové poroty nesmí číst zprávy a dívat se na televizi, aby jejich názor v kauze neovlivnilo nic jiného než svědectví přednesená v soudní síni.

Závěrečné řeči jsou naplánované na 27. května, poté se porota začne radit o tom, na čí stranu se ve sporu přikloní.

Více o celém soudní sporu Johnnyho Deppa a Amber Heard najdete ZDE!

Články, které by tě mohly zajímat