Právě vysíláme

Bývalá hvězda BORUSSIE DORTMUND chce zachránit svůj mateřský klub před zánikem! Jak?

14. ledna 2019 12:10
Bývalá hvězda BORUSSIE DORTMUND chce zachránit svůj mateřský klub před zánikem! Jak?

Polský záložník Jakub Blaszczykowski se vrací do své rodné země ve velkém stylu. Třiatřicetiletý fotbalista se připojil k týmu Wisla Krakow a oznámil, že za tým bude hrát zadarmo a že finančně přispěje k záchraně klubu.

Srdcař Blaszczykowski

Blaszczykowski (nebo Kuba, jak se mu v Německu přezdívá) se po tříletém angažmá ve Wolfsburgu připojil k polskému týmu Wisla Krakow, kde před 15 lety začínal s fotbalovou kariérou. Historicky úspěšný klub se ale potýká s finančními problémy a několika hráčům nebyla udělena měsíční mzda. Kuba se proto rozhodl, že bude za tým hrát zadarmo a jako součást trojice investorů dokonce pomůže Wisle s finančním příspěvkem ve výši 1,3 milionu Zlotých (v přepočtu zhruba 7,7 milionu Kč).

Blaszczykowski patří mezi nejúspěšnější a nejmilovanější polské fotbalisty všech dob. Polský záložník válel za Borussii Dortmund, Wolfsburg a samozřejmě i za polský národní tým, kde nasbíral přes 100 startů a byl kapitán mužstva během Eura 2012, kdy Polsko hostila turnaj spolu s Ukrajinou. Právě během tohoto turnaje nám Blaszczykowski nabídl jeden z nejkrásnějších momentů tohoto turnaje, kdy po parádní týmové akci zavěsil do branky Ruska a pustil domácí tým do vedení.

Blaszczykowski je zvyklý dělat zachránce svému týmu na klubové i národní úrovni. Povede se mu zachránit i Wislu Krakow? My doufáme, že ano!

Blaszczykowského gesta si všiml i jeho bývalý tým: Borussia Dortmund. Německý klub mu takto vzdal hold na Twitteru.

Zdroj: SportBible, Twitter, YouTube, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat