Právě vysíláme

Chcete si adoptovat kočku? Poradíme vám, jak jí úspěšně přivítat doma!

18. června 2018 15:37
Chcete si adoptovat kočku? Poradíme vám, jak jí úspěšně přivítat doma!

Kočky jsou velice křehké bytosti, a proto je naprosto nezbytné jim doma vytvořit ideální prostor k tomu, aby se cítili bezpečně. Jak ale na to? Co kočky nejvíc baví, a naopak čeho se bojí? Vše vám prozradíme!

Přivítat kočičku, koťátko, či kocoura do rodiny je pro lidi většinou krásná záležitost. Bohužel to samé neplatí vždycky pro kočky samotné. Pro ně totiž jakákoliv změna okolností může způsobit trauma, alespoň na určitou dobu. Tím pádem je nezbytné, aby se rodiny, které si chtějí adoptovat kočku, na tuhle událost připravili důkladně a aby kočce zpříjemnily zážitek stěhování a zvykání si na nové prostředí. Pokud tohle čtete a myslíte si, že nejste vůbec dostatečně připravení, nemáte se čeho bát. Připravili jsme vám důkladný seznam tipů, který vás na tento klíčový životní okamžik připraví.

Zakryjte a schovejte cokoliv, co může kočce způsobit nebezpečí

Kabely, chemikálie, baterky, léky, spínátka. To jsou všechno věci, které můžou malé, zvědavé kočičce způsobit veliké problémy. Do seznamu nebezpečných věcí pro kočky lze započítat i některé druhy kytek, které na kočky působí jedovatě. Důkladně si proto přečtěte seznamy kytek, které by mohly vaše miláčky otrávit.

Vyznačte kočce malý prostor, kde může trávit čas bez lidského kontaktu

Aby si kočky zvykly na nové prostředí, potřebují čas samy pro sebe. Představte si, že by vás někdo vzal do úplně jiného prostředí a obklopovali by vás neustále lidé, které sotva znáte. Taky by vám to nebylo příjemné, že? Kočky proto potřebují svůj vyhrazený prostor, kde můžou trávit čas a užívat si chvíli samoty. Stačí, když jim vyznačíte koutek v zahradě nebo v obývacím pokoji a kočka se bude cítit šťastně.

Vyrobte jim tyč na broušení drápů

Kočky milují, když si můžou brousit drápy. Jenže tahle aktivita je většinou dostává do konfliktu s jejími pány, protože kočky si většinou brousí drápy na zdi, nábytku či na lidské noze. Proto je v tomhle smyslu lepší a smysluplnější vyjít kočce vstříc a postavit jí maličkou tyč (většinou z nějakého tvrdšího materiálu) na broušení drápů. Kočka si potom lépe zvykne na to, že je pouze jedno vyhrazené místo na broušení drápů a zmenší se prostor ke konfliktu mezi kočkou a rodinou.

HRAČKY!

K tomu nelze nic dodat. Pokud máte srdce a chcete, aby vaše kočka byla šťastná, kupte jí hračky!

Zdroj: Cuteness.com

Kočka se zasekla v okně a porušila si míchu

Články, které by tě mohly zajímat