Právě vysíláme

Devítiletý génius LAURENT bakalářský titul nezíská! Rodiče z toho obviňují univerzitu

15. prosince 2019 14:10
Devítiletý génius LAURENT bakalářský titul nezíská! Rodiče z toho obviňují univerzitu

Devítiletý Belgičan Laurent Simons je geniální dítě, jenž se už ve svém věku chystal získat bakalářský titul na univerzitě. Jak však ovšem nyní informují média, bohužel se mu to nepovede!

Laurent Simons, jenž má IQ 145, začal chodit do školy, když mu byly čtyři roky. V šesti letech zahájil středoškolská studia, která dokončil loni, když mu bylo osm. Poté nastoupil na univerzitu v Eindhovenu, kde měl v prosinci získat bakalářský titul. Minulý týden mu však kvůli sporům s Technickou univerzitou rodiče studium přerušili.

Vedení univerzity a rodiče malého Laurenta se nyní vzájemně obviňují, kdo za přerušení studia může. Podle univerzity otec Alexander Simons tlačil na to, aby chlapec získal titul ještě před svými desátými narozeninami, jenž má 26. prosince. Jenže to se prý ukázalo jako nereálné. Rodiče Laurenta zase naopak tvrdí, že škola schválně chlapcovo studium odkládala, a navíc malého génia i neprávem obvinila z plagiátorství, když jednu z chlapcových seminárních prací neuznala, protože neobsahovala seznam citované literatury.

Nyní rodiče doufají, že se chlapec vrátí ke studiu hned v lednu. Už to však bude zřejmě na jiné škole. Dostal prý totiž nabídky od prestižních univerzit z Británie či USA. „Kdyby vaše dítě hrálo fotbal za Anderlecht a dostali jste nabídku z Barcelony, neudělali byste to? Každopádně Laurent v Eindhovenu skončil. Dost univerzit projevilo zájem s ním pracovat,“ řekl otec, jenž je spolu se svou manželkou nyní obviňován z toho, že na své dítě vyvíjí až moc velký tlak.

Zdroj: news.com

Články, které by tě mohly zajímat