Právě vysíláme

Facebook se přejmenuje, rozhodl Zuckerberg

20. října 2021 14:10
Facebook se přejmenuje, rozhodl Zuckerberg

Pod názvem Facebook si většina z nás představí sociální síť. Jde ale také o americkou společnost, pod kterou spadají také skupiny jako Instagram nebo WhatsApp. A právě ta nyní ponese nové jméno. To by měl šéf Mark Zuckerberg oznámit na konci října.

Informaci o přejmenování Facebooku přinesl server The Verge. Markem Zuckerbergem potvrzena nebyla, údajně by však k přejmenování firmy mělo dojít v nejbližších měsících. Nový název by pak měl být známý už na konci října, kdy Facebook chystá výroční konferenci.

Zuckerberg chce údajně změnou názvu oddělit sociální platformu od budoucích záměrů firmy. Facebook se chce zaměřit na budování takzvaného metaverza, tedy internetového světa, kde lidé mohou používat různé přístroje, pohybovat se a komunikovat ve virtuálním prostředí. Facebook silně investoval do virtuální a rozšířené reality a hodlá propojit téměř tři miliardy uživatelů prostřednictvím několika zařízení a aplikací. V úterý oznámil, že plánuje v Evropské unii v příštích pěti letech vytvořit 10 000 pracovních míst se zaměřením na tvorbu metaverza.

Mezi americkými technologickými společnostmi to není neobvyklé, firmy mění názvy, když se snaží rozšířit své služby. Americká společnosti Google v roce 2015, když rozšířila své podnikání mimo internetové vyhledávání a reklamu, zřídila holdingovou firmu Alphabet. Ta dohlíží na různé podniky, od divize autonomních vozů a zdravotnických technologií po poskytování internetových služeb v odlehlých oblastech, upozornila agentura Reuters.

Podle The Verge by název firmy mohl mít něco společného s názvem Horizon. Nedávno Facebook přejmenoval svoji vyvíjenou herní platformu virtuální reality z Horizon na Horizon World.

Články, které by tě mohly zajímat