Právě vysíláme

Jak bude vypadat Anna Boleynová v podání černošské herečky? Jsou tu první fotky z natáčení

16. prosince 2020 12:10
Jak bude vypadat Anna Boleynová v podání černošské herečky? Jsou tu první fotky z natáčení

Zpráva o tom, že slavnou anglickou královnu Annu Boleynovou bude hrát herečka černé pleti, vyvolala mnoho emocí. Nyní se v médiích objevily první fotografie z natáčení a herečka Jodie Turner-Smith se ukázala v dobových šatech.

Annu Boleynovou, manželku anglického krále Jindřicha VIII., které po vykonstruovaném procesu setnuli hlavu, bude vysílat televizní stanice Channel 5. „Drama sleduje poslední měsíce života Anny Boleynové z pohledu královny. Popisuje, jak se snaží přežít, zajistit budoucnost své dcery a zpochybnit mocný patriarchát, který se kolem ní uzavírá,“ píše televize v oficiálním prohlášení.

Ačkoliv výběr herečky pro hlavní postavu vzbudil rozruch a některým fanouškům historie se nelíbí, že Annu bude hrát černoška, tvůrci seriálu upozorňují na to, že i v minulosti byl do role podle skutečné postavy zvolen herec jiné etnické skupiny. Adam Driver tak uklidňuje rozhořčené debatéry a připomíná, že Mongolové se také nebouřili, když hrál Čingischána John Wayne, který je Američan.

Natáčení už začalo a v britském deníku DailyMail se objevily fotografie z placu. Herečka Jodie Turner-Smith tedy můžeme vidět v dobových šatech a lépe si tak představit, jak bude Anna Boleynová v podobě černošské ženy vypadat.

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat