Právě vysíláme

K protestům ve Spojených státech se vyjádřil i umělec BANKSY! Jak se vám líbí nové dílo?

7. června 2020 14:20
K protestům ve Spojených státech se vyjádřil i umělec BANKSY! Jak se vám líbí nové dílo?

Tajemný britský umělec Banksy se v novém obrazu vyjádřil k protestům proti rasismu ve Spojených státech. Rodák z Bristolu dává svůj názor najevo v typickém stylu.

Nebojí se říct, co si myslí

Je to zhruba měsíc, co nám talentovaný umělec Banksy představil svoje dílo s chlapcem, jenž si hraje s figurínou zdravotní sestry, která je oblečená jako superhrdinka. S pokračujícími protesty ve Spojených státech se tento tajemný Angličan rozhodl, že je čas na další dílo. Jeho vzkaz zní jasně: Všichni musíme změnit systém, jenž upřednostňuje některé lidi podle barvy pleti.

„Nejprve jsem si říkal, že bych měl být ticho a poslouchat lidi černé barvy pleti, kteří o tomto tématu diskutují. Proč bych to ale dělal? Není to jejich problém. Je také můj,“ uvádí Banksy na Instagramu, „lidé s odlišnou barvou pleti jsou klamáni systémem. Systémem bílých. Jako rozbitá roura, která postupně protéká do bytu dole. Tento křivý systém dělá z jejich života peklo, ale není na nich, aby to vyřešili. Nemůžou, protože je nikdo nepustí do apartmánu nahoře.
Je to problém bílých. Pokud bílí nepřijdou s řešením, někdo bude muset jít nahoru a prokopnout dveře.“

Nové dílo si můžete prohlédnout níže. Co mu říkáte?

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat