Právě vysíláme

Katolická škola vyhodila dva profesory kvůli homosexualitě! Studenti uspořádali protest

26. února 2020 12:10
Katolická škola vyhodila dva profesory kvůli homosexualitě! Studenti uspořádali protest

Žijeme v roce 2020 a dnešní generace mladých lidí je naštěstí mnohem liberálnější k věcem, které by ještě před několika lety byly tabu. I zástupci generace Z, kteří se řadí mezi katolíky, věří, že homosexualita rozhodně není špatná a každý by měl milovat toho, koho sám chce.

Studenti střední katolické školy v americkém Seatlu se rozhodli protestovat proti vyhazovu dvou jejich oblíbených kantorů. Učitel angličtiny Paul Danforth se totiž zasnoubil se svým partnerem a stejně tak i fotbalovou trenérku Michelle Beattle čeká svatba s její přítelkyní. Jak se později ukázalo, oba kantoři porušili smlouvu, ve které se zavázali k tomu, že jim hrozí vyhazov, „když životní styl učitele není slučitelný s katolickými morálními hodnotami“.

Ačkoliv katolická církev stále homosexualitu neuznává, mladí lidé jsou naštěstí v tomto směru dost liberální. I studenti katolické školy moc dobře ví, že každý má právo milovat koho chce, a tak ve škole uspořádali na protest vyhazovu oblíbených kantorů stávku a obsadili chodbu i území školy s duhovými transparenty. Do protestu se poté zapojili i jejich rodiče. Někteří studenti se dokonce začali vedení školy ptát, zda budou vyloučeni i oni za to, že jsou homosexuálové.

Vedení školy zatím neví, jak se k celé situaci postaví. Vyloučené profesory však protesty dojaly a považují žáky za velmi statečné.

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat