Právě vysíláme

Matka čtyřleté holčičky zůstala v šoku. Úřady jí sdělily, že dcera má nadváhu a měla by držet dietu

2. prosince 2017 14:10
Matka čtyřleté holčičky zůstala v šoku. Úřady jí sdělily, že dcera má nadváhu a měla by držet dietu

„Odporné!“ Tímto slovem označila matka čtyřleté Emílie dopis, v kterém jí úřady sdělují, že její dcera má nadváhu a měla by držet dietu.

Malá Emília z Británie podstoupila ve škole vyšetření, ve kterém jí byl zkontrolován poměr věku, výšky a váhy. Odborníci z Národního programu pro měření dětí poté výsledky poslaly dívenčině matce Nicol, která z nich opravdu neměla radost. V zaslaném dopise totiž stálo, že dívenka má nadváhu a měla by raději držet dietu.

„Myslím, že způsob, jakým sdělují výsledky, je odporný. Je to tak tupé. Není divu, že tolik dětí nyní vyrůstá s komplexy nebo stravovacími poruchami, když už tak v mladém věku vědí, že mají nadváhu,“ rozčiluje se Nicol a dodává, že Emílii dopis pochopitelně neukáže. Podle svých slov však nechce ani pomyslet na to, že by se podobné výsledky dostaly k její starší dceři Grace, které je jedenáct let a narážka na její váhu by se jí mohla velmi dotknout.

Jelikož Nicol o znění dopisu informovala média, k celé situaci se vyjádřili i odborníci. „I když si uvědomujeme, že rodiče mohou mít špatný pocit z toho, že jejich dítě má nadváhu nebo podváhu, doufáme, že si uvědomují, že tyto informace pomáhají k tomu, aby děti začaly zdravěji jíst a víc se hýbat,“ řekla Joanne Arroová, manažerka pro vývoj a údržbu služeb pro veřejné zdraví v Anglii.

    Zdroj: The Sun

Galerie: Kotě z Čech přišlo kvůli lidské nezodpovědnosti o oko

Články, které by tě mohly zajímat