Právě vysíláme

MICHAEL JORDAN se vyjádřil k nepokojům ve Spojených státech: „Nesmíme ignorovat nesmyslnou brutalitu,“ říká

1. června 2020 9:18
MICHAEL JORDAN se vyjádřil k nepokojům ve Spojených státech: „Nesmíme ignorovat nesmyslnou brutalitu,“ říká

Basketbalová legenda Michael Jordan vydal mimořádné prohlášení k aktuálním nepokojům ve Spojených státech. Šestinásobný mistr NBA prosí o solidaritu a vyjádřil respekt všem obětem násilí, které tuto zemi postihlo.

Jasný vzkaz

Sedmapadesátiletá basketbalová legenda Michael Jordan už nehodlá v debatách o společenských tématech mlčet. Bývalý basketbalista týmů Chicago Bulls a Washington Wizards se skrze sportovní server ESPN vyjádřil k aktuálním nepokojům ve Spojených státech, které rozpoutala smrt Afroameričana George Floyda v Minneapolisu.

Kritici slavného basketbalisty mu v minulosti vyčítali, že se ve veřejných debatách o politice neangažuje dostatečně. Nyní se zdá, že Jordan už sedět v ústraní nehodlá. Jeho vzkaz si můžete přečíst níže.

 

Text v překladu zní:
„Aktuální situace mě hluboce mrzí, trápí a štve. Vidím a cítím vaší bolest, šok a frustraci. Ti z vás, kteří upozorňují na zakořeněný rasismus a násilí proti lidem jiné barvy pleti v naší zemi, stojím s vámi. Už toho máme dost. 
Neznám všechna řešení, ale náš kolektivní hlas ukazuje, že jsme silní a ostatní nás nerozdělí. Musíme se navzájem poslouchat, být vstřícní a empatičtí a nesmíme ignorovat nesmyslnou brutalitou. Musíme se nadále vyjadřovat v klidném duchu proti nespravedlnosti a musíme si vyžádat, aby lidé byli za svoje činy nesli zodpovědnost. Musíme zatlačit na naše lídry, aby změnili naše zákony. Jinak musíme využít volebních hlasů, abychom způsobili systematické změny. Každý z nás musí být součástí řešení a musíme spolupracovat, abychom docílili spravedlnosti pro všechny. 
Moje srdce jde rodině George Floyda a ostatním rodinám, kteří kvůli brutálním, nesmyslným, rasistickým aktům přišli o své milované členy.“

Zdroj: ESPN, Twitter, iSport, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat