Právě vysíláme

Nejdražší rozvod v historii se chýlí ke konci! Kolik zaplatí majitel firmy AMAZON své bývalé manželce?

7. dubna 2019 12:10
Nejdražší rozvod v historii se chýlí ke konci! Kolik zaplatí majitel firmy AMAZON své bývalé manželce?

Nejbohatší muž světa, Jeff Bezos, se rozvádí s manželkou Mackenzie. Média pojmenovala jejich rozvod „nejbohatším rozvodem v historii“, jelikož se zdálo, že Bezos bude muset své manželce přepsat obrovskou porci svého majetku. Bezosovi nyní poprvé přiznali, jak to mají ve skutečnosti s rozdělením majetku. Kolik si toho Jeff bude moci nechat?

Titul nejbohatšího muže není v ohrožení

Jeff Bezos přiznal, že si jako součást rozvodu nechá tři čtvrtě jejich společných akcií ve společnosti Amazon. Americký miliardář si navíc v rámci rozvodu ještě polepší, jelikož mu bývalá manželka Mackenzie ponechá svůj podíl v novinách Washington Post a ve vesmírné společnosti Blue Origin.

Šéf společnosti Amazon tak sice v rámci rozvodu přišel o čtvrtinu svého podílu v této firmě, nicméně stále ho lze považovat za nejbohatšího muže planety. Celková hodnota jeho jmění se podle magazínu Forbes pohybuje kolem $110 miliard.

Mackenzie si vydělala pěkný balík

Ačkoliv se Mackenzie Bezos musela vzdát svého podílu ve Washington Post a v Blue Origin, určitě díky rozvodu nezchudne! Celková hodnota jejího jmění se pohybuje okolo $35 miliard, což ji řadí mezi nejbohatší ženy planety.

Jeff a Mackenzie Bezosovi se vzali v roce 1993 a mají spolu čtyři děti.

 

Zdroj: LadBible, Forbes, Instagram, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat