Právě vysíláme

Nikol Leitgeb dostala medaili předsedy Senátu, na pomoc druhým vybrala miliony korun

3. října 2023 13:06
Nikol Leitgeb dostala medaili předsedy Senátu, na pomoc druhým vybrala miliony korun

Nikol Leitgeb si 28. října z rukou předsedy Senátu Miloše Vystrčila odnesla stříbrnou medaili, která je udělována osobnostem, které významně vynikly ve svých oborech či vykonaly zvláštní čin. Spolu s ní ocenění získali také moderátor a popularizátor vědy Daniel Stach, fotograf Jindřich Štreit nebo kněz Tomáš Halík.

Nikol Leitgeb stříbrnou medaili získala za svou podporu humanitárních projektů, kdy pravidelně každou neděli na svých sociálních sítích sdílí s prosbou o pomoc veřejné sbírky. Spolu se svými sledujícími tak už pomohla desítkám osob včetně medializovaného případu Martínka, který trpí AADC syndromem. Během několika dní se zhruba tři sta tisícům dárců povedlo dát dohromady na 150 milionů korun, které jsou potřeba k zahájení léčby.

O obdržení medaile se Leitgeb, rozená Štíbrová, dozvěděla skrze e-mail, který následně sdílela také se svými fanoušky na Instagramu. „Co si vemu na sebe, co si vemu na sebe, co si vemu na sebeeee,“ připsala do popisku.

Členka 3v1 se několikrát nechala slyšet, že ocenění sice přebere ona, ale patří celé její „instarodině“. Právě její sledující totiž pravidelně podporují sbírky, které hvězda seriálu Pojišťovna štěstí sdílí.

To potvrdila také po převzetí medaile, když na Instagram napsala: „Chvíli si medaili nechám v kredenci já, a pak si ji asi dáme kolovat. Páč je nás všech, co se tady každou chvíli snažíme pomoct těm, kteří mají od života naloženo víc než ostatní. Děkuji, že to takhle krásně a dlouho táhnem spolu.“

 

Články, které by tě mohly zajímat