Právě vysíláme

Pojďte se podívat na výběr nejpodivnějších muzeí světa

29. března 2019 15:10
Pojďte se podívat na výběr nejpodivnějších muzeí světa

Nikoho asi nepřekvapí, že jsme v dnešní době všichni tak trošku zvědaví na cokoliv, co má nálepku bizarnosti. Touha po poznávání normálních věcí byla vždycky trošku pozadu, před poznáváním věcí neobvyklých, divných, jiných a tak dále.

Nebudeme vás šetřit a začneme rovnou muzeem podivných lékařských kuriozit, které se nachází ve Filadelfii.

Muzeum Mütter je místem, které obsahuje soubor lékařských zvláštností a neobvyklých artefaktů. Pokud máte silný žaludek a lákají vás bizarní lékařské divy, pak je pro vás jako stvořené. Najdete tam například sklenici plnou odloupané kůže z nohou, kterou do muzea darovala dáma trpící Dermatillomanií, což je choroba během které máte nepřekonatelné nutkání kůži sloupávat nebo škrábat. Většinou se projevuje u lidí s OCD, tedy obsedantně kompulzivní poruchou. Jako další v muzeu najdete nepřeberné množství zmutovaných lebek a tisíce končetin naložených ve formaldehydu. 

Exponát z Mutter muzea.

Jako další jsme vybrali Islandské Muzeum penisů. V tomto muzeu můžete najít na 280 reprodukčních orgánů od celkem 93 živočišných druhů. Největším vystaveným exemplářem je falus plejtváka obrovského dlouhý 170 cm a vážící 70 kg, naopak nejmenším je penis křečka, který měří dva milimetry. Od roku 2011 je majetkem muzea také lidský penis, který muzeu odkázal věrný fanoušek. To opravdu není žert. Ročně projde muzeem okolo 11 000 návštěvníků, z nichž většinu tvoří ženy.

Muzeum penisů.

Dále máme podvodní Muzeum Cancun. To se nachází v Mexiku a je z cela jistě jedním z nejzajímavějších muzeí, které jsme při bádání po internetu našli. Sochy jsou vyrobeny tak, aby se na nich dařilo mořským živočichům. Od listopadu 2010 se Cancún chlubí největším podmořským muzeem planety. V hloubce devíti metrů tady stojí a odolává vodnímu živlu na 400 soch v životní velikostí.

Podmořské muzeum Cancun.

Jako poslední pro vás máme připravené Muzeum Kari klobás, které není nikde jinde, než v Německu. Němci během jediné minuty spořádají odhadem 1500 currywurstů, což znamená spotřebu 800 miliónů kusů za rok. Klobása nakrájená na kolečka, politá štědrou dávkou speciální kari omáčky s hranolky, podávaná na papírovém tácku sice nevypadá příliš lákavě, místní na ni ale nedají dopustit. Mimochodem, muzeem vás provází ohromné mluvící dózy kečupu. V muzeu vám kari klobásu přímo připraví v autentickém stánku s občerstvením. Zakoupit si můžete například trička s potiskem kari klobásy nebo suvenýry se stejným motivem.

Curry wurst muzeum.

Zdroj: www.nationalgeographic.com, mevyo.com.

Články, které by tě mohly zajímat