Právě vysíláme

Roztomilý obrázek dvou dětí sklidil pořádný hate. „Tohle je sexismus,“ rozčiluje se internet!

13. března 2019 12:10
Roztomilý obrázek dvou dětí sklidil pořádný hate. „Tohle je sexismus,“ rozčiluje se internet!

Na internetu se opět objevila naprosto obyčejná fotografie, která ale sklidila pořádnou dávku kontroverze. Tentokrát si to odnesla roztomilá fotka dvou děti!

Žijeme v době politické korektnosti, a proto se někteří lidé často pozastavují nad věcmi, které jiní považují za úplně zbytečné řešit. Stejně je tomu i u fotografie malé holčičky a chlapečka, kteří se drží za ruce, prochází nemocniční chodbou a na sobě mají roztomilé oblečky.

Malá blondýnka je v růžovém nemocničním oděvu a na zádech má napsáno: „sestřička v zácviku“. Hošík vedle ní má naopak zelený úbor s nápisem: „doktor v zácviku“.

Na Twitteru se kolem fotky rozjela pořádně zapálená diskuze. Podle mnohých je totiž snímek sexistický a škatulkuje ženy na pouhé sestřičky, zatímco muži jsou automaticky bráni jako budoucí lékaři.

„Tohle není správné, nutíte mladé dívky k tomu, aby si mysleli, že se mohou stát jen sestřičkami a muži se naopak mohou stát jen doktory,“ zní jeden z komentářů. „Můj známý je zdravotní bratr a je úžasný,“ píše další rozčílený komentující. „Doufám, že jste tu holčičku nenutili k tomu obléct si růžovou jen proto, že je to holka,“ stojí dál pod fotografií.

I když autorka snímku tvrdí, že s ním rozhodně nechtěla nikoho urazit, sklidil pořádný hate. Spousta lidí ji však hájí a kritické komentáře je rozčilují. „Nehledejte ve všem sexismus, rasismus či homofobii. Ta fotografie je rozkošná, a to je celé!“ napsal například jeden z uživatelů, kterému celá diskuze o sexismu přišla naprosto zbytečná.

A co vy? K jakému názoru se kloníte vy?

 

 

Zdroj: BoredPanda

Čím si komplikujete život podle horoskopu?

Články, které by tě mohly zajímat