Právě vysíláme

Slavia míří do čtvrtfinále Evropské ligy! Vypjatý zápas s Rangers se neobešel bez tvrdých soubojů, brankář Kolář skončil s rozbitou hlavou

18. března 2021 23:33
Slavia míří do čtvrtfinále Evropské ligy! Vypjatý zápas s Rangers se neobešel bez tvrdých soubojů, brankář Kolář skončil s rozbitou hlavou

Slavia Praha míří do čtvrtfinále Evropské ligy! Ve čtvrtečním zápase porazila Glasgow Rangers 2:0 a protáhla tak svou neporazitelnost na devatenáct utkání. Vypjatý zápas se neobešel bez strkanic a tvrdých soubojů, brankáře Ondřeje Koláře museli odnášet z hřiště na nosítkách.

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v odvetě osmifinále Evropské ligy na půdě Glasgow Rangers 2:0 a podruhé za poslední tři sezony postoupili do čtvrtfinále. V souboji lídrů svých domácích soutěží otevřel ve 14. minutě skóre Peter Olayinka, který hlavičkou usměrnil míč k bližší tyči soupeřovy brány.

Za dvě minuty mohl odpovědět domácí Kent, ale gólman Kolář jeho střelu vyrazil. Před pauzou těsně minul domácí Morelos, na druhé straně se pak hosté marně dožadovali penalty po Simově pádu ve vápně.

Vágner si odbyl premiéru za „áčko“

Tvrdý zápas pokračoval i po pauze. V 61. minutě trefil Roofe kopačkou do hlavy brankáře Koláře, který zůstal po zákroku ležet na zemi. Zatímco domácího hráče rozhodčí vyloučil ze zápasu, českého gólmana ošetřovali na hřišti zdravotníci. Trávník nakonec opustil na nosítkách a mezi tyče se ve své soutěžní premiéře za „áčko“ červenobílých postavil osmnáctiletý Matyáš Vágner. „Trochu se mi klepaly nohy, ale na hřišti už jsem byl v pohodě,“ líčil pro ČT Sport mladík, který dodal, že se zcela uklidnil až po první vychytané střele.

Rangers pokračovali v surové hře a v 73. minutě šli do devíti poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen také Balogun. Z následného přímého kopu zakroutil míč přesně k tyči Stanciu a dal sedmý gól v posledních pěti zápasech, do kterých nastoupil. V dalších minutách došlo ještě k několika tvrdým zákrokům a také slovní rozepři poté, co do ležícího Kuchty napálil míč domácí Goldson. Poté už hráči utkání pouze dohrávali.

Po zápase došlo ke zbití Ondřeje Kúdely

V útrobách stadionu došlo po zápase ke zbití Ondřeje Kúdely, který měl na hřišti spor s Glenem Kamarou, pěstmi. Domácí hráč si stěžoval, že ho Kúdela rasisticky urazil. Slavia se kategoricky ohrazuje proti tomu, že hráč Ondřej Kúdela jakkoliv rasisticky urazil hráče soupeře. Šokuje nás, že po zápase došlo k fyzickému napadení našeho hráče,“ napsal na Twitter Jaroslav Tvrdík. Pražský klub zavolal na místo policii.

Lidovky později večer přišly s informací, že měl Kúdela protihráči zašeptat do ucha slova „f**king guy“ (v překladu zku**enej chlap).

Slavia si díky postupu do čtvrtfinále zajistila dalších 1,5 milionu eur (přes 39 milionů korun). Jméno svého soupeře, proti kterému nastoupí už 8. dubna, se dozví během pátečního losu. Nastoupit může proti Manchesteru United, Arsenalu nebo AS Řím.

Zdroj: ČTK, Lidovky, Twitter, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat