Právě vysíláme

Spaní s pejsky může pomoci s vysokým krevním tlakem i stresem

22. srpna 2020 18:00
Spaní s pejsky může pomoci s vysokým krevním tlakem i stresem

Již se nemusíte bát spát se svými pejsky. Dle výzkumných studií je to naprosto v pořádku, dokonce vám mohou pomoci s krevním tlakem nebo stresem.

Výzkum kliniky Mayo ukázal, že spaní se štěnětem v ložnici v noci nenarušuje kvalitu spánku lidí. Dle studie je dokonce naprosto v pořádku nechat vašeho psa k vám v noci přitulit, může to přinést zdravotní přínosy.

Vědci strávili pět měsíců hodnocením spánku 40-ti zdravých dospělých a jejich psích mazlíčků. Účastníci a jejich pejsek na noc nosili akcelerátory, aby mohli sledovat jejich pohyb. Studie ukázala, že spaní s pejsky v Lužnicí neovlivňuje kvalitu spánku.

Studie z časopisu Journal of Behavioral prokázala souvislost mezi mazlíčky a krevním tlakem dospělých páníčků. Přitulení k pejskovi by mohlo zlepšit úroveň stresu. Vědci poznamenali, že akt dotýkat se psa ukázal, že snižuje krevní tlak osob.

Studie publikovaná v časopise Anthrozoös uvádí, že ženy spíte lépe vedle svého psa než vedle svého partnera.

Není nic sladšího, než když usnete vedle svého psího miláčka, a teď víte, že vám to může pomoci cítit Se více odpočinutější, uklidňující a uvolněnější.

 

Zdroj: Justsomething

 

 

Články, které by tě mohly zajímat