Právě vysíláme

„Staňte se vegany!“ JOAQUIN PHOENIX znovu vyzýval k veganské stravě

6. února 2020 12:10
„Staňte se vegany!“ JOAQUIN PHOENIX znovu vyzýval k veganské stravě

Joaquin Phoenix je nejen výborný herec, ale i celoživotní vegan, jenž se rostlinnou stravou živí už od svých tří let. Kromě toho se také účastní řady protestů a snaží se ostatní přesvědčit, že veganská strava může zachránit planetu.

Herec si o víkendu převzal cenu britské filmové akademie za svou roli Jokera. Hned den poté se náhodou dostal na akci, která se konala na slavném mostě Tower Bridge a pořádali ji aktivisté bojující za práva zvířat.

Když si Joaquin všiml, že protestující vyzývají obyvatele Londýna k veganské stravě, neváhal se do akce zapojit. Rozhodl se proto držet obrovský transparent s nápisem: „Industriální farmy ničí naši planetu. Staňte se vegany.“

„Myslím, že mám osobní odpovědnost za to, abych konal právě teď, a jedna cesta, jak zmírnit klimatické změny, je upravit naši spotřebu masa a přejít na rostlinnou stravu,“ řekl pak samotný Phoenix, jenž se protestů účastní celkem často. Oproti klidné akci v Londýně se ale nebojí podpořit i o dost ostřejší protesty a před měsícem byl herec například zatčen ve Washingtonu, kdy rovněž bojoval za veganskou stravu.

 

Zdroj: mirror.uk

Články, které by tě mohly zajímat