Právě vysíláme

Transexuální žena byla pozvána na mistrovství v krasobruslení. Její bruslení skončilo trapasem

2. února 2023 12:22
Transexuální žena byla pozvána na mistrovství v krasobruslení. Její bruslení skončilo trapasem

Pořadatelé mistrovství Evropy v krasobruslení se rozhodli, že podpoří sportovní diverzitu a splní sen finskému farmáři, který se v dospělosti označil jako nebinární transexuální osoba. Zprvu dobrý úmysl ovšem skončil tak trochu trapasem.

„Na ledě je prostor pro každého,“ uvedla finská choreografka a trenérka krasobruslení Beata Leppilampi. Pořadatelé mistrovství tedy na zahajovací ceremoniál pozvali transsexuální ženu, která si říká Minna – Maria. Ta byla po dlouhou dobu svého života mužem, ovšem jako malá prý snila o tom, stát se krasobruslařkou. A aby se tedy její touha mohla splnit, obula si brusle a projela se na ledě při ceremoniálu. Ačkoliv byl úmysl pořadatelů jistě dobrý, byl tu bohužel jeden problém. Minna – Maria totiž absolutně neumí bruslit a na ledě stála pravděpodobně poprvé.

Minna oblečená v dámském kostýmku se sotva udržela na nohou, spadla i s vlajkou a nakonec jí z ledu musela sbírat jedna z domácích krasobruslařek. Celá záležitost tak vyzněla opravdu bohužel velmi trapně a fanoušci bruslení se na internetu shodují v tom, že tohle je pro transsexuální lidi spíše urážkou, než oslavou. Minna by tak měla začít pořádně trénovat nebo hodit svůj sen o krasobruslení za hlavu.

Podívejte se na video:

 

Články, které by tě mohly zajímat