Právě vysíláme

Z popeláře až na HARVARD! Životní příběh mladého Američana dojímá internet

12. července 2020 13:10
Z popeláře až na HARVARD! Životní příběh mladého Američana dojímá internet

Mladý Američan Rehan Staton dokázal zdánlivě nemožné. Bývalého amatérského boxera, jenž musel z finančních důvodů dělat popeláře, nyní přijala prestižní univerzita na Harvardu.

Neuvěřitelný životní příběh

Do osmi let měl Rehan Staton téměř perfektní život. Žil ve šťastné rodině v americkém státě Maryland se svým bratrem a rodiči a zdálo se, že má našlápnuto k úspěšné kariéře. Následně ale přišel zlom. Maminka Rehana totiž rodinu opustila a vzala si s sebou všechny spořené peníze.

Následovaly těžké chvíle pro Rehana i zbylé členy rodiny. Z poctivého studenta se náhle stal problémový žák, jenž propadal ze základních předmětů. Jedinou spásou byl pro něj box, v němž vynikal. Zranění ramene ovšem Rehanovi znemožnilo sportovní stipendia na amerických univerzitách, a tak se z chytrého studenta a nadaného boxera stal popelář.

Rehanovi ovšem tato kariérní změna nejspíš zachránila život. V rozhovoru pro server Good Morning America totiž mladík přiznal, že mu tamní kolegové věnovali spoustu pozornosti a neustále mu říkali, že má na víc. Jeden z nich měl známého na místní univerzitě Bowie State University a poprosil ho, aby Rehanovi dal šanci. Univerzita se mladému Američanovi zanedlouho ozvala, že ho přijme.

Rehan ale zdaleka nebyl se svým výkonem spokojený. Bývalý boxer se poctivě učil a bakalářský diplom obdržel dokonce s vyznamenáním! Následovala nabídka z Harvardu, tedy jedné z nejlepších univerzit na světě. Z popeláře se tak v nejbližších letech nejspíš stane absolvent harvardské univerzity.

„Světlo naděje můžete najít i v té nejtemnější situaci,“ říká Rehan o svém úspěchu, „jen se té naděje musíte nadále držet.“

Klobouk dolů!

Zdroj: Good Morning America, Instagram, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat