Právě vysíláme

Známá značka obsadila do reklamní kampaně obézní blogerku. Schytala za to velký hate!

8. dubna 2019 14:10
Známá značka obsadila do reklamní kampaně obézní blogerku. Schytala za to velký hate!

Známý výrobce žiletek Gillette se postaral o pořádný poprask. Slavná společnost se rozhodla, že chce ženám pomoci zvýšit sebevědomí a zveřejnila reklamní kampaň s obézní modelkou.

Ženská sekce Gillette Venus chtěla dát najevo, že podporuje ženy všech tvarů, a proto se spojila s blogerkou Glitter + Lazers, která si se svou váhou hlavu rozhodně nedělá a žije naplno.

Značka zveřejnila fotografie blogerky na Facebooku s tím, že všechny ženy jsou krásné a Glitter je jasným příkladem osoby se zdravým sebevědomým.

Ačkoliv je snímek naprosto nevinný, postaral se o pořádný rozruch. I když řada lidí tento reklamní tah chválí, našlo se i mnoho těch, kteří s ním rozhodně nesouhlasí. V komentářích lidé upozorňují na to, že blogerčina obézní postava může negativně ovlivnit zdraví člověka a zamýšlí se nad tím, v čem je její tělo zdravější oproti vyhublým kráskám z magazínů.

„Umře před padesátkou! Dobrá práce oslavovat pomalou smrt,“ zní jeden z komentářů. „Proč se každý může navážet do hubených holek, ale nikdo nesmí říct o obézní ženě ani jedno špatné slovo?“ píše další diskutující.

I přes kritiku si Gillette stojí za svým a na negativní komentáře značka nereagovala. Svým příznivcům raději vzkazuje, aby ostatní zbytečně nesoudili a raději šířili v diskuzích pozitivní přístup.

Zdroj: Facebook, BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat