Právě vysíláme

Mapa celého světa ukazuje nejpopulárnější songy v jednotlivých zemích! Co nejvíce poslouchají Češi?

26. února 2018 11:10
Mapa celého světa ukazuje nejpopulárnější songy v jednotlivých zemích! Co nejvíce poslouchají Češi?

Jaké jsou nejoblíbenější písně v jednotlivých zemích světa? Co frčí v Japonsku, USA nebo třeba v Rusku? To se rozhodla zjistit služba pudding.cool.

Díky její interaktivní mapě můžeme vidět názvy nejpopulárnějších songů, které poslouchají lidé napříč státy a také dokonce mezi jednotlivými regiony.

Japonsko například miluje píseň Likely od jihokorejské dívčí skupiny Twice. V Rusku pak vede taneční píseň Тролль (Troll) od ukrajinského dua Время и Стекло. V USA patří mezi nejposlouchanější songy Havana od Camily Cabello a Gucci Gang od rappera Lil Pumpa. Lidé v Kazachstánu si zase stále frčí na staré, ale dobré pecce Gangnam Style od PSYe a Turci nejvíce poslouchají skladbu İki Aşık od tamního zpěváka Ersay Ünera.

I když nejznámější hit Španěla Luise Fonsiho je Despacito, tato píseň už v jeho rodné zemi zas tolik nejede. Španělé dávají přednost jeho songu s Demi Lovato s názvem Échame La Culpa, který vede i v Chile a v Paraguayi.

Jasné prvenství v České republice obhájila skupina Kryštof se skladbou Zůstaň tu se mnou (Za sny). V Ústeckém a Karlovarském kraji však Češi dávají přednost písni Havana. Na Slovensku je pak nejposlouchanější Ed Sheeran a jeho song Perfect, který si podle mapy podmanil většinu světa a vede například v Austrálii, Polsku, Itálii, ve Švédsku a třeba i na Madagaskaru.

 

Na celou mapu se můžete podívat ZDE.

Zdroj: pudding.cool

 

Jak vypadá dcera hvězdy Pobřežní hlídky Davida Hasselhoffa? Je to pěkná macanda!

Články, které by tě mohly zajímat