Právě vysíláme

ROCK FOR PEOPLE 2011

4. února 2011 14:36
ROCK FOR PEOPLE 2011

17. ročník opět v Hradci Králové

Rock for People 2011 ovanou ostrovní větry – potvrzeni jsou The Streets a The Wombats

 

Poprvé – a zároveň naposledy. Takto fatalisticky lze interpretovat zprávu, která by měla nadchnout každého, kdo aspoň pokradmu sleduje britskou hudební scénu. Prvním velkým jménem na line-upu letního festivalu Rock for People 2011 je totiž bedlivě sledovaný projekt „originálního plagiátora“ Mikea Skinnera, THE STREETS. Ten v době potvrzení termínu do světa zároveň vypustil zprávu, že svou sóloformaci uloží v létě k ledu. A i když je Skinner mistrem v mystifikacích a překvapeních, tuzemské publikum by se nemělo spoléhat, že od The Streets dostane v budoucnu druhou šanci.

Rozhodování, zda na Rock for People strávit ve Festivalparku v Hradci Králové 2. až 5. červenec, ulehčí také další potvrzené „ostrovní“ jméno – THE WOMBATS. Ti podobně jako loni Editors nebo Does It Offend You, Yeah? či předloni Bloc Party rozdmýchají čerstvé hudební větry pocházející z permanentní hudební okluzní fronty nad Velkou Británií. Trio proniklo do sluchovodů fanoušků po celém světě singlem Let’s Dance to Joy Division, které explicitně pojmenovává i umělecké předobrazy kapely.

Naopak svěží blizard ze Spojených států bude reprezentovat dámská formace THE LIKE – odkazující k „broučímu“ retro stylu i zvonivým melodiím britpopu, ovšem s charakteristickým zvukem elektronických varhan a s ostrými kytarovými riffy.

The Streets, The Wombats a The Like rozšiřují dosud potvrzené kapely letního festivalu Rock for People – punk-rockové rytmiky z Německa BEATSTEAKS, folk-punkové legendy THE LEVELLERS, mexické crossoverové specialisty MOLOTOV nebo rap-coreisty DEEZ NUTS z Austrálie.

Letošní program bude co do žánrů ještě pestřejší než ten loňský. Ukazuje se, že tuzemské festivalové publikum stále vyžaduje trochu vzpomínání. Rok od roku ale stoupá povědomí o nejnovějších jménech na často alternativní scéně, proto se nebojíme ani méně známých jmen,“ nastiňuje line-up dramaturg Petr Fořt z pořádající agentury Ameba Production.

Festival Rock for People, který se letos uskuteční posedmnácté, chystá vedle několika hudebních premiér pro návštěvníky i několik dalších novinek. Proměnou projde například architektonické a designové řešení Festivalparku, významné rozšíření se chystá u nehudebního programu, inovace čekají rovněž stanové město a systém parkování.

Své 20. výročí oslaví na festivalu ve velkém stylu rovněž organizace Greenpeace, jež bude participovat i na ekologickém a recyklačním programu Rock for People. Za ten pořadatelé obdrželi jediný uznávaný certifikát Green & Clean Award (A Greener Festival Award) i tuzemské ocenění Čistý festival.

Všechny měsíční série e-ticketů, které se začaly prodávat 17. listopadu, byly doposud vyprodány – omezené budou počty kusů i v dalších měsíčních edicích. Aktuálně jsou výhradně prostřednictvím předprodejní sítě Tickets for People v prodeji vstupenky za cenu 1.310,- Kč.

Všechny další informace na stránkách festivalu nebo na Facebookovém profilu.

 

Ceny vstupenek na Rock for People 2011:

únor – 1.310,- Kč
březen – 1.380,- Kč
duben – 1.450,- Kč
květen – 1.520,- Kč
červen – 1.590,- Kč
na místě – 1.800,- Kč

 

THE STREETS

Profil na MySpace

Ukázka z YouTube

THE WOMBATS

Profil na MySpace

Ukázka z YouTube

THE LIKE

Profil na MySpace

Ukázka z YouTube

 

The StreetsThe Wombats

Články, které by tě mohly zajímat