Právě vysíláme

Mrkněte na nejlepší hudební FLASHBACKY z tohoto týdne!

22. února 2019 16:40
Mrkněte na nejlepší hudební FLASHBACKY z tohoto týdne!

Které retro hity jsme vám přichystali v éteru tento týden?

Dario G – Carnaval De Paris

Legendární hymna Carnaval De Paris od britského DJ uskupení Dario G byla složena na počest Mistrovství světa ve fotbale v roce 1998. Singl se pravidelně pouští na fotbalových stadionech dodnes a fanoušci s ní tvoří populární chorály k tomu, aby svůj tým nabudili k lepším výkonům.

 

Titiyo – Come Along

Populární singl Come Along od švédské zpěvačky Titiyo se dočkal vydání v roce 2001. Písnička se stala automatickým hitem a podle serveru Billboard se dokonce stala nejhranější písničkou všech dob na švédském rádiu Sveriges Radio. Její posluchači jí dnes zřejmě znají nazpaměť!

 

James – Sit Down

Anglická rocková kapela James vydala původní verzi singlu Sit Down v roce 1989. Písnička ale neuspěla, jelikož byla přes sedm minut dlouhá a obsadila pouhé 77. místo v britské singlové hitparádě. James to ale nevzdali – o dva roky později vydali rodáci z Manchesteru novou, kratší verzi písničky. Ta se dočkala mimořádného úspěchu a stala se 20. nejprodávanějším singlem ve Velké Británii v roce 1991. Kdo by řekl, že drobná změna bude mít na písničku takový vliv?

 

Zdroj: YouTube, Billboard

Články, které by tě mohly zajímat