Právě vysíláme

Světové finále Schwarzkopf Elite Model Look 2022, které se konalo v Praze, zná své vítěze

31. srpna 2022 13:03
Světové finále Schwarzkopf Elite Model Look 2022, které se konalo v Praze, zná své vítěze

Ve Španělském sále Pražského hradu se v úterý 30. srpna uskutečnilo 39. světové finále nejprestižnější modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look 2022.

Vítězkou světového finále se stala Majda John Peter z Jižního Súdánu a Španěl Sergi Shan. Finálního klání se zúčastnilo top 30 finalistů vybraných z tisíců uchazečů z více než 100 různých národností. Top finalisté se připravovali v nádherném prostředí hotelu Andaz Prague. Po 15 letech se tak světové finále soutěže konalo v Čechách. Slavnostní galavečer jim otevřel dveře do světa módního průmyslu.  

Slavnostního finálového večera se zúčastnili i významní hosté: nechyběla tu Tereza Maxová, Daniela Peštová, Petra Svoboda, Dagmar Havlová, Jitka Schneiderová, Zuzana Stivínová, Liběna Rochová a také topmodelky agentur Elite Prague a Elite Bratislava, například, Eva Klímková, Jana Tvrdíková, Barbora Podzimková, Denisa Dvořáková, Michaela Kocianová nebo Michaela Hlaváčková a Sasha Gachulincová.

Na místě jsme samozřejmě nemohli chybět ani my jako mediální partner akce.

Jsem velmi rád, že jsme měli možnost zorganizovat po 15 letech světové finále Schwarzkopf Elite Model Look v Praze. Těší mě, že diváci ocenili náš koncept, kde se střetla barokní hudba s geniálním Nobody Listen, hudebním dramaturgem večera. Jedinečná energie Adama Pavlovčina, kterému režisérka svěřila, kromě zpěvu, i moderování, byla tím, co jsem chtěl ukázat i zahraničním hostům, že i u nás jsou zpěváci světového rozměru. Diváci určitě ocenili i módní vstupy fashion partnera The Brands s vlasovým a make-up stylingem od Schwarzkopf a Oriflame. Jana Černého jsem poprosil o vytvoření kolekce pro tento večer a jsem přesvědčen, že skvěle reprezentoval českou módu,říká Saša Jány.

O nových nadějích světového modelingu rozhodovala porota složená z odborníků z oblasti módy, partnerů projektu a zahraničních modelingových agentů. V porotě zasedli také odborníci z top managementu Elite: Chris Gay, Vick Mihaci a Jennifer May Cope. Světového finále se zúčastnil také CEO Elite World Paolo Barbieri či supermodelka Daniela Peštová.

Letošní 39. ročník světového finále probíhal s odkazem na ikonické supermodelky jakými jsou Cindy Crawford, Alessandra Ambrosio, Lara Stone nebo Gisele Bündchen, kterým Elite Model Look odstartoval kariéru. V poslední době přinesl projekt do popředí novou generaci modelingových talentů, jakými jsou například Vittoria Ceretti, Mona Tougaard, Mayowa Nicholas, Davidson Obennebo.

„Jsme nesmírně hrdí na všechny naše finalisty za jejich tvrdou práci, energii a profesionalitu. Jsou naší další generací talentů a tento krásný debut znamená začátek mnoha mezinárodních modelingových kariér,“ uvedla Jennifer-May Cope, ředitelka Elite Model Look.

Rekordní Česko

Česká republika se může od roku 1992, kdy se zde soutěž organizuje, pyšnit nejvyšším počtem světových vítězství. První místa získaly Linda Vojtová (Elite Model Look 2000, Ženeva), Denisa Dvořáková (Elite Model Look 2006, Marakéš), Eva Klímková (Elite Model Look 2013, Šen-čen), Barbora Podzimková (Elite Model Look 2014, Šen-čen), Jana Tvrdíková (Elite Model Look 2016, Lisabon) a Amélie Konšelová (světová vítězka Elite Model Look 2021, online).

Články, které by tě mohly zajímat