Právě vysíláme

Velkorysý George Clooney věnoval svým kamarádům desítky milionů

19. listopadu 2020 14:10
Velkorysý George Clooney věnoval svým kamarádům desítky milionů

George Clooney je bezpochyby velkorysý muž. Dlouhá léta se traduje, že hollywoodský herec obdaroval své přátelé, kteří mu velmi pomohli, než se stal slavným. Celkem svým přátelům věnoval 14 milionů dolarů, aby se jim odvděčil. Celou historku potvrdil sám Clooney magazínu GQ, jenž ho jmenoval ikonou roku.

V roce 2017  jeho dobrý přítel Rande Gerber, manžel Cindy Crawford, prozradil historku, jak Clooney před lety povolal svých čtrnáct nejbližších přátel a každému z nich dal v kufru milion dolarů v hotovosti. Gentleman Clooney dlouhá léta tento fakt nevyvrátil ani nepotvrdil. Až nyní po letech prozradil, že v roce 2013 opravdu pozval čtrnáct přátel k sobě domů, kde každému věnoval kufřík s penězi. Každému z nich dal jeden milion dolarů v hotovosti.

 

Gravitace se právě chystala vyjít, a protože nám nechtěli zaplatit, dali nám procenta z filmu, protože si mysleli, že to bude propadák, a skončilo to jako velmi dobrý obchod,“ odtajnil Clooney, že se pro velkorysý krok rozhodl krátce poté, co obdržel tučný šek za film Gravitace. V té době byl svobodný a bezdětný, zrovna potkal svou dnes již manželku Amal, se kterou se oženil na den přesně rok po vyplacení kamarádů, 27. září 2014.

Dodávka plná peněz

Jak zajistit hotovost ve výši 14 milionů dolarů? Clooney zjistil, že v centru Los Angeles je místo, kam můžete jít, „a mají obrovské palety hotovosti.“ Clooney tedy získal starou dodávku, na které byl nápis Květinářství, jakoby točil film o loupeži. George jel do centra města, s dodávkou květinářství jel výtahem dolů do trezoru a naložil tam ji naplnil hotovostí.

„Víš, je to legrační? Vzpomínám si, jak jsem mluvil s jedním opravdu bohatým kre**nem, ​​na kterého jsem narazil v hotelu ve Vegas – určitě mnohem bohatší než já. A pamatuji si, že slyšel příběh o hotovosti, a on zeptal se: ‚Proč bys to dělal?’“ svěřil se Clooney a s úsměvem dodal: „Byl jsem rád: Proč bys to neudělal, ty sr**i?“

„Mám tyhle kluky, kteří mi v průběhu 35 let nějak pomohli. Bez nich bych neměl nic. Jsme si všichni blízcí. Kdyby mě srazil autobus, všichni jsou zahrnuti v závěti. Tak proč bych sakra čekal, až mě přejede autobus?“ zdůvodnil herec, proč svým přátelům věnoval takový balík peněz.

„Tehdy jsem si říkal, že se nikdy neožením, nebudu mít děti, ale že mám skvělé přátele a vedu naplněný život. Je mi dobře. Netušil jsem, jak málo naplněný byl, dokud jsem nepotkal Amal. Pak se všechno změnilo a já si uvědomil, jak prázdný život jsem vedl,“ dodal s tím, že mu až role manžela a otce zcela otevřela oči.

 

Zdroj: GQ

Články, které by tě mohly zajímat