Právě vysíláme

Poznejte ráj turistů

12. července 2021 12:00
Poznejte ráj turistů

Plzeňský kraj má vše, co si můžete přát. Krásnou, pestrou přírodu, historické skvosty, kouzelné hrady, zámky i romantické zříceniny.

Plzeňský kraj má vše, co si můžete přát. Krásnou, pestrou přírodu, historické skvosty, kouzelné hrady, zámky i romantické zříceniny.

Region je doslova rájem pro turisty a nabízí rozmanitou a pestrou nabídku turistickým atraktivit. Kromě krajské metropole, která se pyšní jednou z nejkrásnějších zoologických zahrad nebo jedinečným pivovarem, nabízí kraj nespočet nevšedních zážitků. Pravá divočina uprostřed hlubokých hvozdů – to je Šumava. Putování po zaniklých vsích v Českém lese zažijete na Zlaté stezce a chutě a vůně baroka okusíte v neobjevené oblasti severního Plzeňska. Více najdete na stránkách www.zapadoceskebaroko.cz.

 

Více informací o soutěži zde.

 

Odpočinek pro tělo i duši čeká v Konstantinových Lázních odkud je to jen skok do pivních lázní v Chodové Plané. Cykloturisté ocení Stezku železné opony – Eurovelo 13 vedoucí napříč hranicí s Německem nebo Barokní cyklotrasy, které se linou malebnou barokní krajinou za architektonickými skvosty kraje. Netradiční zážitky nabízí putování za tajemnými místy nebo po industriálních památkách a provozech. Svérázné Chodsko láká na zcela ojedinělou národopisnou oblast v celých Čechách a na své si přijdou i milovníci adrenalinu při sjezdu Špičáku na kolech nebo na koloběžkách z Pancíře. Více najdete na stránkách www.turisturaj.cz.

Tento kraj prostě musíte navštívit a zažít.

 

Články, které by tě mohly zajímat