Právě vysíláme

Přinášíme žebříček nejlepších NÁRODNÍCH PARKŮ v České republice!

21. srpna 2018 15:54
Přinášíme žebříček nejlepších NÁRODNÍCH PARKŮ v České republice!

Léto je stále v plném proudu a s ním je tu i možnost vydat se na víkendový zájezd za přírodou. Jak jistě víte, Česká republika patří mezi nejkrásnější země na světě a klíčovou část její přírodní krásy tvoří národní parky! Jak ale rozeznat, který z našich národních parků stojí za návštěvu? My jsme připravili krátký žebříček, který vám snad s tímto problémem pomůže. Co mu říkáte?

4. Krkonošský národní park

Nejstarší národní park v České republice se díky rozsáhlému vylepšení infrastruktury za posledních deset let stal jedním z nejhezčích národních parků v Evropě. Krkonoše představují nejvyšší evropské pohoří severně od Alp a lidé si sem chodí užít čerstvý vzduch a nádhernou krajinu po celý rok. Nicméně, v létě panuje kolem Krkonoš vzácná aura. Je tu klid, počasí je většinou příznivé a výhledy na hory doslova berou dech. Je nesmírná škoda, že v některých oblastech Krkonoš je stále k vidění škodlivý vliv lidského hospodaření na přírodní ekosystémy. Nebýt vlivu lidí na přírodní kráse této oblasti, jednoznačně by se na tomhle žebříčku umístila výš.

3. Národní park Šumava

Pokud chcete zažít skutečnou přírodu, tak jedině v Národním parku Šumava. Největší národní park v republice představuje nejen místo, kde se lámou teplotní rekordy, ale zároveň územím, kde se můžete naprosto odtrhnout od civilizace. Šumava možná není vzhledově tak krásná jako ostatní národní parky, ale o to je v ní větší klid a lepší vzduch. K vidění tu jsou vzácné rostliny, fauna, či houby. Národní park tu nabízí skvělé prostředí pro děti i dospělé, tak neváhejte a dorazte na návštěvu, dokud je počasí ještě příznivé!

2. Národní park Podyjí

Tento jihomoravský národní park patří k nejkrásnějším v Evropě a na výlet sem jen tak nezapomenete. Meandry řeky Dyje, spolu s nádherným lesním prostředím vytvářejí dokonale romantickou kombinaci a nedaleké vinice zásobují místní hospody tím nejlepším vínem, které jižní Morava nabízí. Oblast Podyjí se stala národním parkem v roce 1991 spolu se Šumavou a oproti většímu parku v něm není tak znatelná lidská stopa. Kdo by býval řekl, že národní park tvořící část hranice a obklopený vinicemi může vypadat takhle dokonale…

1. Národní park České Švýcarsko

Nejnovější národní park v Česku (národním parkem byl vyhlášen v roce 2000), je zároveň i nejlepší. Není divu, že si tenhle region vybírají čeští i zahraniční filmaři k natáčení a že region České Švýcarsko, nebo-li Sächische Schweiz, pravidelně navštěvují turisté z celého světa. Krajina tu zkrátka nemá konkurenci: skály vyčnívající nad úroveň stromů, nádherné stezky podél řeky Labe a neuvěřitelné výhledy na okolní krajinu. Budete si tu připadat jako na jiné planetě, v nejlepším slova smyslu.

Zdroj: Instagram, Resort životního prostředí

Jak po cestě letadlem získat co nejdřív svůj kufr?

Články, které by tě mohly zajímat