Právě vysíláme

Bývalá Spice Girl MEL B slaví 40. narozeniny. Jaká byla její cesta za slávou?

29. května 2015 7:00
Bývalá Spice Girl MEL B slaví 40. narozeniny. Jaká byla její cesta za slávou?

Před 40 lety, 29. května 1975, se narodila britská zpěvačka, tanečnice a televizní moderátorka Melanie Brown, známá jako Mel B. Nejvíc se proslavila jako členka skupiny Spice Girls, v níž vystupovala pod přezdívkou Scary Spice. Její následné pokusy o sólovou hudební dráhu už zdaleka tak úspěšné nebyly. Mel B vystudovala uměleckou školu v Leedsu. Krátce […]

Před 40 lety, 29. května 1975, se narodila britská zpěvačka, tanečnice a televizní moderátorka Melanie Brown, známá jako Mel B. Nejvíc se proslavila jako členka skupiny Spice Girls, v níž vystupovala pod přezdívkou Scary Spice. Její následné pokusy o sólovou hudební dráhu už zdaleka tak úspěšné nebyly.

Mel B vystudovala uměleckou školu v Leedsu. Krátce vystupovala jako tanečnice v rekreačním středisku Blackpool na severu Anglie, kde si přečetla inzerát kapely Touch, která hledala novou členku. Melanie se do konkurzu přihlásila a místo v tehdy prakticky neznámé skupině skutečně získala.

Pod vedením zkušeného hudebního manažera Simona Fullera a pod novým názvem Spice Girls se ze skupiny posléze stala jedna z nejúspěšnějších dívčích kapel všech dob. Během pěti let prodala desítky milionů nahrávek a měla devět písní na nejvyšší příčce britské hitparády. Poté, co se kapela Spice Girls koncem 90. let rozpadla, zamířily její členky na sólovou dráhu.

Mel B má na svém kontě dvě sólová alba, který vydala v letech 2000 a 2005. Ani deska „Hot“, ani pozdější „L. A. State Of Mind“ však nezaznamenaly výraznější úspěch. Kromě toho opakovaně vystupovala jako porotkyně v několika televizních talentových soutěžích.

Zpěvaččino jméno se v britském tisku vyskytuje hlavně v souvislosti s jejími rodinnými záležitostmi, ať už šlo o její milostný románek s americkým komikem Eddiem Murphym nebo sňatek s filmovým producentem Stephenem Belafontem. Včetně dcery z prvního manželství má Mel B tři potomky.

(zdroj: ČTK)

Články, které by tě mohly zajímat