Právě vysíláme

ENNIO MORRICONE přijede do Prahy

17. prosince 2014 14:25
ENNIO MORRICONE přijede do Prahy

Jediný hudební skladatel, který získal Oscara za celoživotní dílo, se vrací do České republiky. Slavnějšího a úspěšnějšího filmového hudebního skladatele lze najít jen velmi těžko.

Po obrovském úspěchu, při koncertu vyprodané O2 Arény v únoru 2014, se ve čtvrtek 12. února opět představí na stejném místě. Tentokrát se ale tento římský rodák přijede do Čech rozloučit. Jedná se totiž o zastávku v rámci jeho posledního turné.

Pětaosmdesátiletý velikán je autorem mnoha slavných především filmových melodií. Jeho skladby mnohokrát předčily samotnou vizuální kvalitu snímku, ke kterému byly vytvořeny. Morricone proslul i díky spojení s režisérem Sergiem Leonem. S tím spolupracoval na filmech Tenkrát na západě, Pro hrst dolarů navíc nebo Hodný, zlý a ošklivý. Filmů, pro které vytvořil hudební podkres je nespočet. Mezi další nezapomenutelné lze řadit filmy Bio Ráj, Legenda o 1900, Mise, Nedotknutelní a mnoho jiných.

Kromě Oscara má Morricone ve své sbírce čtyři ceny Grammy, pět cen Bafta nebo dva evropské Oscary EFA. Toho získal naposledy v roce 2013 za hudbu k úspěšnému filmu Nejvyšší nabídka, který se natáčel mimo jiné v Praze.

Ennio Morricone

Ennio Morricone se v pražské O2 Aréně rozloučí za doprovodu kompletního symfonického orchestru, který bude čítat více než 200 zpěváků a muzikantů. To, že jeho rozlučkový koncert bude velkým emotivním zážitkem, je po minulém vystoupení prakticky jasná věc. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 12. února 2015 od 20:00 hodin

 

Články, které by tě mohly zajímat