Právě vysíláme

ENNIO MORRICONE se připravuje na světovou tour, kterou zahájí v polovině ledna v Praze

18. září 2015 16:09
ENNIO MORRICONE se připravuje na světovou tour, kterou zahájí v polovině ledna v Praze

Světově uznávaný italský hudební skladatel Ennio Morricone se v Římě připravuje na své turné nazvané „60 Years Of Music World Tour„. To zahájí koncertem 15. ledna 2016 v pražské O2 Aréně. Na své turné se připravuje doma v Římě, kde bydlí ve své rezidenci. Zde přivítal zástupce vybraných českých medií, pro které si našel čas ve […]

Světově uznávaný italský hudební skladatel Ennio Morricone se v Římě připravuje na své turné nazvané „60 Years Of Music World Tour„. To zahájí koncertem 15. ledna 2016 v pražské O2 Aréně. Na své turné se připravuje doma v Římě, kde bydlí ve své rezidenci.

Zde přivítal zástupce vybraných českých medií, pro které si našel čas ve svém zaplněném kalendáři.

Současně pracuje na filmové hudbě hned ke dvěma připravovaným filmovým trhákům příštího roku! Zdá se tedy, že tato neuvěřitelná persona s věkem naopak nabírá obrátky a hodlá nás ještě v mnohém překvapit! Přední čeští žurnalisté a reportéři měli možnost se o tom přesvědčit a nahlédnout přímo do bájné „dílny“ skladatelského genia! A setkání to bylo jistě pro všechny nezapomenutelné! Maestro českou delegaci uvítal ve svém domě, kde tvoří a ve kterém zkomponoval všechna slavná díla své dlouhé kariéry.

Přední žurnalisté tak měli možnost pořídit exkluzivní rozhovory, nahlédnout do pracovny, vyfotografovat nepřeberné množství ocenění, které italský mistr získal a načerpat energii z přítomnosti tak významné osoby. Celá návštěva proběhla za přísných podmínek, samotný umělec si totiž velmi střeží své soukromí. I proto bylo toto výjimečné pozvání vzácností, kterou chtěl Maestro vyjádřit svůj vřelý vztah k českým fanouškům. Jak sám několikrát během rozhovorů opakoval: „Prahu mám rád! Češi jsou skvělí muzikanti! Není náhodou, že s Českým národním symfonickým orchestrem opakovaně spolupracuji na těch nejlepších skladbách!“ Dle vlastních slov pracuje Morricone na novém koncertním programu složeném ze slavných filmových melodií i skladeb, které získaly řadu ocenění. Ennio Morricone je považován za jednoho z nejvýznamnějších filmových hudebních skladatelů všech dob. Mezi nejslavnější filmy, které Maestro ozdobil vlastní hudbou patří Tenkrát na Západě, Maléna, Nejvyšší nabídka, Misie, Hodný, zlý a ošklivý, Pro pár dolarů navíc nebo Profesionál. To je však opravdu jen zlomek z jeho tvorby, celkem římský rodák zkomponoval hudbu k více než 500 snímků.

Své turné odehraje Ennio Morricone společně s Českým národním symfonickým orchestrem, se kterým hojně spolupracuje. Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v síti Ticketportal od 1 190 Kč.

Články, které by tě mohly zajímat